La sessió plenària ordinària del 24 d'abril va començar amb l’aprovació per unanimitat dels 20 regidors presents -amb l’absència de la regidora no adscrita Carla Fernández- les actes dels plens celebrats els dies 20 i 25 de març i 3 d’abril de 2025.
En relació amb el segon punt, també es va aprovar per unanimitat la constitució de la Comissió d’Estudi per a la redacció de l’avantprojecte de l’Ordenança reguladora del nomenclàtor de Vilassar de Mar. La regidora de Feminismes i LGBTI+, Cultura i Política Lingüística, Marta Rovira, va explicar que es tracta de donar compliment a la moció presentada per Babord, PSC, ERC-VdMFutur i Junts Estimem Vilassar, a petició de les entitats feministes del municipi per vetllar per introduir al nomenclàtor de carrers noms de dones. La comissió estarà formada, en la part política, per un representant amb veu i vot de cada grup municipal, aplicant el sistema de vot ponderat segons el nombre de regidors i regidores de cada grup. En la part tècnica, hi participaran la tècnica de feminismes, la tècnica del SAI-LGBTI+, el cap de l’àrea de Serveis Personals, el cap de l’Àrea de Serveis Territorials i, després d’una esmena aprovada durant la sessió, també el secretari de l’Ajuntament.
A més, la Comissió comptarà, amb veu però sense vot, amb una representant de cadascuna de les entitats feministes de Vilassar de Mar: l’Assemblea Feminista de Vilassar de Mar i Viladona. Pel que fa a la participació política, l’alcaldessa va recordar que els regidors no adscrits no hi són, però que la comissió els pot convidar a assistir-hi.
Des de Junts Estimem Vilassar es va proposar com a esmena excloure de la comissió la tècnica LGBTI+ per tal d’incloure-hi, en el seu lloc, el secretari o bé un tècnic de secretaria, ja que inicialment no estaven contemplats i ho consideraven important perquè estan relacionats amb el reglament d’honors. La seva portaveu, Laura Martínez, va exposar la seva opinió sobre el feminisme, afirmant que cal separar la invisibilitat de les dones de l’àmbit LGBTI+, perquè segons el seu parer es tracta de dues discriminacions diferents, especialment pel que fa a la nomenclatura de carrers. La regidora Marta Rovira va defensar la presència de la tècnica LGBTI+, argumentant que les polítiques feministes del govern municipal van lligades a un treball conjunt entre les dues tècniques de la regidoria i la seva contraproposta va ser mantenir les dues tècniques i afegir el secretari, una esmena que va ser votada i acceptada per unanimitat.
Pel que fa al tercer punt, es va aprovar el nomenament dels representants dels grups municipals als diferents òrgans col·legiats de l’Ajuntament, arran del canvi de govern. Concretament, al Consell Escolar Municipal, al Consell Consultiu de Mitjans de Comunicació, a la Comissió de les ordenances fiscals, al plenari de la Xarxa d’Inclusió, a la comissió d’estudi de pressupostos participatius, al Consell de la Vila, a la taula transversal del Pla d’Igualtat de Gènere, a la Comissió de seguiment de la Piscina Municipal, a la Taula Municipal d’Habitatge, a la Comissió d’Estudi per a la redacció de l’avantprojecte d’ORPIME i al Consell de Salut.
En el quart punt, es va aprovar per unanimitat delegar a la Diputació de Barcelona la competència per fer la selecció de personal per a una borsa supramunicipal de treball, destinada a cobrir necessitats de personal temporal en la categoria de Tècnic/a Auxiliar de Biblioteques, mitjançant el sistema d’oposició, durant l’any 2025.
Pel que fa al cinquè punt, es va aprovar definitivament l’estudi de viabilitat econòmica i financera per a la concessió de serveis de temporada a les platges del municipi, és a dir, les guinguetes. També es va aprovar l’expedient de contractació per licitar, mitjançant procediment obert, la concessió de serveis per a l’explotació d’aquestes guinguetes pel període 2025-2028. El preu de sortida és de 22.680,49 euros per temporada i any per a cadascuna de les quatre guinguetes ubicades una a la Platja de Ponent - Espigó de Garbí, una a la Platja de l’Astillero i dues a la Platja de l’Almadrava.
Amb l’aprovació d’aquest punt també es van aprovar els Plecs de clàusules administratives particulars i les prescripcions tècniques que regiran el procediment de licitació, així com la publicació de la convocatòria al Perfil del contractant de l’Ajuntament. Aquest punt es va aprovar amb els vots a favor de govern i oposició, excepte l’abstenció de la regidora del PP.
En el sisè punt, es va donar compte dels decrets d'alcaldia des del núm. 967/2025 al 1369/2025.
En el torn de precs i preguntes de l’oposició al govern, el regidor no adscrit Alfons Núñez va preguntar sobre la reposició del semàfor per fer el gir a l’esquerra a la Ronda Vilassar venint per l’N-II en direcció a Mataró. El regidor de Governació i Espais Públics, Àngel Font, va informar que es va retirar per una incidència i que es preveu tornar-lo a instal·lar, com a molt tard, la setmana vinent.
Junts Estimem Vilassar va preguntar per l’estat de les obres de reforma de Can Gabernet, que ja havien estat adjudicades fa uns mesos, i també per les actuacions previstes per eliminar les goteres al Centre Cívic del Passeig i per la creació de gateres, en relació amb el benestar animal.
La regidora d’Equipaments, Agnès Salat, va explicar que les obres de Can Gabernet s’han endarrerit perquè, a l’hora de començar, es va detectar que cal reforçar la façana per poder intervenir a la coberta, cosa que podria suposar una modificació del projecte o, fins i tot, una nova licitació. Pel que fa al Centre Cívic, va dir que ho preguntaria. Quant a les gateres, la regidora de Benestar Animal, Virginia Gérez, va respondre que estan previstes i que s’executaran tan bon punt s’aprovin els pressupostos.
En el torn obert al públic van intervenir dos veïns. El primer va demanar agilitat per consultar la llicència d’un veí per poder avançar en la construcció de casa seva. L’alcaldessa, que va recordar que ja s’havia reunit amb ell feia pocs dies, va explicar que el que havia sol·licitat no era només la consulta de la llicència sinó també consultar tot l’expedient del veí, el qual conté dades de caràcter personal. Per aquest motiu s’està preparant la documentació i es va comprometre a donar-li informació detallada l’endemà al matí.
El segon veí, de la zona a tocar del Pla de l’Avellà, va expressar el seu malestar per la decisió de l’alcalde de Cabrera de Mar de limitar l’aparcament al Pla de l’Avellà exclusivament per als residents de Cabrera, fet que ha traslladat el problema d’aparcament als carrers de Vilassar de Mar, especialment per a les persones que treballen a Cabrera i no són del municipi. L’alcaldessa va dir que el govern municipal n’és conscient del problema que ha provocat aquesta “decisió unilateral” de l’Ajuntament de Cabrera i la regidora de Mobilitat va explicar que, com a mesura provisional, s’està valorant ampliar l’horari de la zona verda de Vilassar de Mar mentre s’estudia una solució definitiva.
Aquest mateix veí, que forma part d’una comparsa activa al Carnaval, també va mostrar el seu desacord amb el repartiment dels premis de la rua de comparses d’aquesta edició i va demanar al govern que revisi les bases per evitar que els premis es concentrin en una sola comparsa. L’alcaldessa va recollir la proposta de cara a la preparació del Carnaval vinent.