Monogràfic de música de jazz: Sessió 1 amb el context històric de finals del s. XIX i inicis del s. XX

Data
a
Localització
Preu
Preu de cada sessió per a les persones no inscrites: 5 €.
Horari

18 h

Música
Tots els públics

El monogràfic té cinc sessions que es desenvoluparan del 2 de febrer al 16 de març de 2023 i aniran a càrrec de Pau Fuster i Bausili. Són les següents:

1- Context històric de finals del s. XIX i inicis del s. XX. Primers referents socials i culturals. Música negra anterior al jazz. (2 de febrer)

2- Gran migració. Èxode afroamericà dels estats sudistes. Importància del moviment obrer als moviments de Drets Civils. Duke Ellington, la primera icona musical i racial. (16 de febrer)

3- L'Era del swing. Bebop, el jazz modern. Primeres grans manifestacions: la música negra l'escolten els joves blancs. Bebop, el jazz modern que reivindica l'art i creativitat negres. (23 de febrer)

4- Jazz com a transformador de consciències. Free jazz, fer música lliure. Malcom X, Martin L. King Jr i altres referents socials.

5- Nina Simone. Black Power. Black Panthers, Angela Davis. Jazz i Black Lives Matter.

Places limitades a l'aforament de la sala. Preu: persones associades 20 € i no associades, 25. Preu de cada sessió per a les persones no inscrites: 5 €. Inscripcions fent transferència al compte de l'Aula: ES49 0182 1379 3002 0231 8217, posant el nom i cognoms, i la paraula JAZZ.