Ajuts econòmics escolars per al curs 2023-2024

Els ajuts econòmics escolars estan distribuïts en quatre programes

El Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Vilassar de Mar obre del 2 al 19 de maig el termini de presentació de sol·licituds dels ajuts econòmics escolars (activitats extraescolars, colònies i sortides, llibres de text i material escolar, i menjador escolar) i d’activitats en període vacacional per al curs 2023-2024. El 12 de juny començarà el d’ajuts d’escolarització a l’Escola Bressol Municipal, que finalitzarà el 30 de juny.

Els ajuts econòmics escolars es distribueixen en quatre programes i, des de l’any passat, inclouen ajuts per a una activitat extraescolar per infant. Com a norma general, en podran ser beneficiàries les famílies d’infants empadronats a Vilassar de Mar i matriculats als centres acadèmics de Vilassar de Mar de titularitat pública d’educació infantil de primer i de segon cicle (0-6 anys), d’educació primària (6-12 anys) i d’educació secundària obligatòria (12-16 anys), que compleixin els requisits de la convocatòria.

 

 

Programa 1

  • Ajuts per a colònies i sortides escolars
  • Ajuts per a llibres de text i material escolar
  • Ajuts complementaris de menjador escolar: aquest ajut serà complementari a l’atorgat pel Departament Ensenyament de la Generalitat (Consell Comarcal del Maresme)

Per a infants empadronats en el municipi de Vilassar de Mar i matriculats als centres acadèmics de Vilassar de Mar de titularitat pública d’educació infantil de segon cicle (3-6 anys), d’educació primària (6-12 anys) i d’educació secundària obligatòria (12-16 anys).

Programa 2

  • Ajuts per a l’escolarització i menjador a l’Escola Bressol Municipal (0-3 anys) per a infants empadronats a Vilassar de Mar.

Programa 3

  • Ajuts per a les activitats de casals en períodes vacacionals: casal de Nadal 2023, Setmana Santa 2024 i estiu 2024, organitzats per les AFA de Vilassar de Mar i per serveis municipals, per a infants empadronats en el municipi i matriculats als centres acadèmics de Vilassar de Mar de titularitat pública d’educació infantil de primer i segon cicle (0- 6 anys), educació primària (6-12 anys) i de 1r i 2n cicle d’educació secundària obligatòria (12- 16 anys).

Programa 4

  • Ajuts per a activitats extraescolars esportives (amb un màxim d’una activitat per esportista), d’aprenentatges de llengües estrangeres, musicals, expressió artística i tecnologia (amb un màxim d’una activitat entre llengües estrangeres, musicals, expressió artística i tecnològica) per a infants empadronats en el municipi de Vilassar de Mar i matriculats als centres acadèmics de Vilassar de Mar de titularitat pública d’educació infantil  de segon cicle (3-6 anys), d’educació primària (6-12 anys) i de 1r i 2n cicle d’educació secundària obligatòria (12-16 anys).

No seran objecte de subvenció ni de prestacions econòmiques les despeses següents:

  • Quotes i/o cost d’inscripció per a la participació en activitats esportives, modalitats i/o esports que no estiguin reconegudes per la Secretaria General de l’Esport.
  • Quotes i/o cost d’inscripció per a la participació en activitats esportives extraescolars que estiguin finançades pel Pla català “l’Esport a l’Escola”.
  • Quotes i/o cost d’inscripció per a la participació en activitats extraescolars no organitzades per entitats (AFAs, entitats esportives, etc.) o centres educatius que no estiguin autoritzats formalment pels organismes corresponents de la Generalitat de Catalunya per portar a terme l’activitat.
  • Activitats de reforç escolar o suport a la tasca escolar.

 

Termini i lloc de presentació de les sol·licituds:

Per al programa 1, 3 i 4: les sol·licituds es podran recollir a l’edifici de l’Escola Nàutica (c. Santa Eulàlia, 40).

El termini de presentació de les sol·licituds serà del 2 al 19 de maig, caldrà demanar cita prèvia trucant al 937540500, o bé presencialment, de dilluns a divendres de 9 a 14 h i dilluns i dimecres de 15 a 18.30 h.

El termini de revisió serà del 26 de juny al 4 de juliol, també demanant cita prèvia en el mateix horari.

Per al programa 2: les sol·licituds s’hauran de presentar a l’Escola Bressol Municipal (av. Eduard Ferrés, 168), del 12 al 30 de juny de 2023.

 

Paral·lelament, s’obre el termini per a la presentació dels ajuts econòmics per menjador escolar del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, gestionat pel Consell Comarcal per al curs 2023-2024, que també s'han de sol·licitar als Serveis Socials (edifici de l’Escola Nàutica) fins al 23 de juny.