Comunicat de l'Ajuntament sobre seguretat ciutadana

L'Ajuntament fa una crida a la calma i a no crear alarma social

La seguretat ciutadana és una prioritat pel Govern municipal. Arran de la detecció d’una preocupació social per un increment de robatoris al municipi o fins i tot per un rumor d’apunyalament durant el cap de setmana passat, l’Ajuntament vol fer una crida a la calma i manifesta el següent:

La informació de l’apunyalament és falsa. Durant el cap de setmana no es va produir cap apunyalament a Vilassar de Mar. L’únic incident a la zona va ser la presència de tres persones en estat d’embriaguesa, una de les quals va caure i es va donar un cop al cap i va ser atesa per dues ambulàncies del SEM.  

Respecte als robatoris amb violència i intimidació, hem analitzat amb la Policia Local i Mossos d’Esquadra les dades dels darrers mesos. Les estadístiques mostren que els casos són puntuals i controlats, amb detencions recents relacionades amb els incidents durant la nit de Halloween. Durant el mes d’agost no va haver-hi cap denúncia, al setembre només una, a l’octubre va haver-hi dues i al novembre set, per fets relacionats amb la nit de Halloween. La nit del 31 d’octubre a l’1 de novembre la Policia Local va detenir dues persones menors d’edat, reincidents en aquests delictes, i va elevar diligències a la Fiscalia de Menors, que va deixar als detinguts sota la tutela de les seves famílies. Avui, Mossos d’Esquadra ha emès un comunicat en què expliquen que entre els dies 13 i 23 de novembre han detingut sis nois relacionats presumptament amb robatoris de la nit de Halloween a Vilassar de Mar.

Entenem les inquietuds de la població, i com a govern municipal només que hi hagi un cas ja ens fa estar a sobre. Per combatre la sensació d’inseguretat que hem detectat entre la població incrementarem la presència policial al carrer i implementarem campanyes de conscienciació per compartir mesures de seguretat i consells pràctics per reduir el risc de ser víctima d'un robatori.

Agraïm la vostra comprensió i col·laboració mentre treballem per abordar aquesta preocupació i ens mostrem oberts a parlar amb qualsevol persona que estigui preocupada per aquest tema.