Celebrem la Diada Nacional de Catalunya

L’ofrena segueix el format nocturn amb la plaça de l’Ajuntament com a escenari

L'Ajuntament de Vilassar de Mar ja ho té tot preparat per a la Diada Nacional de Catalunya, una celebració que tindrà com a novetat l’exhibició de figures dels Falcons de Vilafranca i mantindrà l’ofrena floral nocturna a la plaça de l’Ajuntament.

La programació començarà el divendres 8 de setembre (21 h) amb el recital de la Diada de cançons poetitzades, a càrrec de la Tropa Teatre, als jardins de can Bisa. El diumenge 10, l’escenari de la celebració es traslladarà a la plaça de l’Ajuntament. Els actes començaran a les vuit del vespre amb la ballada de sardanes de la Cobla Sabadell i, cap a les deu de la nit, la commemoració de la Diada continuarà amb una de les novetats del programa, l’exhibició de figures dels Falcons de Vilafranca. Els Falcons son una manifestació de cultura tradicional i popular catalana que consisteix en la construcció i execució de figures humanes. En les seves actuacions, els falconers fan construccions acrobàtiques, que recorden els castells, però amb més varietat de formes i amb més varietat d'estils.

Seguidament, hi haurà el recital de poesia de La Tropa Teatre, l’actuació musical dels Sons de l’AVAL i l’ofrena floral d’entitats a la senyera amb la col·laboració dels Ssstrèpits de l’AVAL. A les dotze de la nit, començarà l’ofrena floral de l’Ajuntament, seguit del parlament de l’alcaldessa. La jornada festiva es clourà amb el Cant dels Segadors, himne nacional de Catalunya, que comptarà amb la participació de la Coral Englantina.

 

PROGRAMACIÓ DE LA DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

8 de setembre

21 h Recital amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya: Cançons poetitzades Vol. 2. Jardins de l’Espai Cultural Can Bisa. (La Tropa Teatre i Ajuntament de Vilassar de Mar)

10 de setembre

20 h Sardanes amb la Cobla Sabadell, a càrrec d’Amics de la Sardana. Plaça de l’Ajuntament

22.10 h Commemoració de la Diada Nacional de Catalunya: exhibició de figures dels Falcons de Vilafranca; recital de poesia, a càrrec de La Tropa Teatre; actuació musical, a càrrec dels Sons de l’AVAL, i ofrena floral d’entitats a la senyera, amb la col·laboració dels Ssstrèpits de l’AVAL. Plaça de l’Ajuntament

11 de setembre

0 h Ofrena floral de l’Ajuntament i acte institucional amb el parlament de l’alcaldessa Laura Martínez Portell. Plaça de l’Ajuntament

Cant dels Segadors, himne nacional de Catalunya, amb la participació de la Coral Englantina. Plaça de l’Ajuntament