Fins al 9 de juliol, obert el termini per presentar propostes als Pressupostos Participatius 2021

Fins al 9 de juliol de 2021 estarà obert el termini perquè tots els vilassarencs i vilassarenques que ho vulguin puguin presentar les seves propostes als Pressupostos Participatius 2021 per decidir en què invertir 150.000 € del pressupost municipal. Aquest és el cinquè any que l’Ajuntament impulsa els Pressupostos Participatius per apropar la presa de decisions a la ciutadania. Entre les propostes, es poden presentar projectes d’inversions que no superin els 40.000 euros o bé serveis, programes o activitats que no superin els 10.000 euros.

Enguany, es faran tres tallers per ajudar i donar suport a l’elaboració de propostes. Properament es comunicarà a través dels mitjans habituals les dates i el format d’aquests tallers, així com la manera d’inscriure-s’hi. Les persones que necessitin més informació o aclariments disposen del correu participacio@vilassardemar.cat. 

La Comissió de Pressupostos Participatius es renova
La Comissió que vetlla pel bon funcionament de tot el procés dels Pressupostos Participatius està formada per representants polítics i ciutadania a parts iguals. Enguany renova tres dels sis membres de la ciutadania a través d’un sorteig, celebrat el 20 de maig, entre les persones majors de 16 anys que formaven part del Registre de participació ciutadana de l’Ajuntament. El càrrec l’ocuparan per un període de dos anys. Aquesta setmana es farà el nomenament dels nous membres de la ciutadania que s'incorporen a la Comissió. És precisament la Comissió l'òrgan que escollirà els 15 projectes que aniran a votació popular entre tots els presentats, 9 en el cas d'inversions i 6 en el cas de serveis. La votació popular està previst realitzar-se del 22 de novembre al 12 de desembre.

GUIA RÀPIDA PER PRESENTAR PROPOSTES ALS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS 2021

QUINES PROPOSTES ES PODEN PRESENTAR?

a) Inversions: béns inventariables permanents en el temps, corresponents a qualsevol àmbit de competència municipal. Des de la renovació o creació d’un equipament, fins a la millora d’un espai públic, l’adquisició de mobiliari, la creació d’una pàgina web o una app, entre d’altres exemples. No podran excedir els 40.000 € (IVA exclòs).

b) Serveis, programes o activitats: accions que promoguin el desenvolupament social, pel que fa referència a aspectes com la sensibilització, la formació, la dinamització, etc. Han de ser iniciatives concretes, valorables econòmicament i tenir principi i final, el qual no podrà excedir més enllà de 12 mesos des de l’inici de l’execució. No podran excedir els 10.000 € (IVA exclòs).
 
QUI POT PRESENTAR PROPOSTES?

  • Qualsevol ciutadà o ciutadana, a títol individual.
  • Les entitats inscrites al Registre municipal d’entitats de Vilassar de Mar.
  • Els centres educatius del municipi.
  • Els grups d’interès de Vilassar de Mar que estiguin legalment registrats.
  • El Consell d’Infants.
  • Qualsevol altre òrgan de participació de Vilassar de Mar legalment reconegut.

 
QUI NO POT PARTICIPAR?

  • Els partits polítics o coalicions electorals.
  • Els membres de la Comissió de Pressupostos Participatius amb dret a vot.

 

COM PRESENTAR LES PROPOSTES?

Cada persona podrà presentar el nombre de propostes que estimi convenient. Les propostes es podran presentar de dues maneres:

a) Per via telemàtica, a través del portal de tràmits online del web municipal (omplint instància genèrica i adjuntant formulari específic).

b) Presencialment, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (de dilluns a divendres, de 9 a 14 h), amb cita prèvia.

 

 
La Comissió de Pressupostos Participatius, a l’hora de seleccionar les propostes que aniran a votació popular, es regirà pels següents principis:
a) visió de barri/poble
b) màxim nombre de necessitats satisfetes
c) inclusió social i diversitat de col·lectius
d) equitat social
e) equitat de gènere
f) sostenibilitat ambiental