Es posa en marxa el Servei d’Atenció Integral LGBTI+ de Vilassar de Mar

L'horari d'atenció al públic és de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores, a l'Espai Galbany

Des d’avui ja està operatiu el Servei d’Atenció Integral LGBTI+ de Vilassar de Mar (SAI). Es troba ubicat a l’Espai Galbany, carrer Sant Roc, núm. 6, i el seu horari de funcionament és de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores, amb cita prèvia. El telèfon de contacte és el 937540339 i el correu electrònic sai@vilassardemar.cat.

El SAI té com a objectiu principal donar respostes adequades, àgils, properes i adaptades a les necessitats de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, per tal de garantir els drets d’aquestes persones i contribuir a fer efectiu el dret a la igualtat i a la no-discriminació per raó d’orientació sexual, d’identitat de gènere o d’expressió de gènere, en els àmbits tant públics com privats.  

Entre els serveis que el col·lectiu pot trobar-hi, hi ha d’informació de tota mena: tramitació del canvi de nom en la targeta sanitària, atenció i gestió de consultes de tipus local o comarcal i atenció davant possibles casos de discriminació.    

Funcions del SAI:

  • Oferir un servei d’atenció municipal o territorial de proximitat per a les persones LGBTI i aquelles que s’adrecin per qüestions de diversitat sexual, orientació sexual i identitat o expressió de gènere.
  • Donar suport específic per presentar incidències i denúncies per discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere i per realitzar determinats tràmits. 
  • Donar una atenció integral i de qualitat a les persones LGBTI fent un acompanyament eficient pel coneixement dels recursos específics del territori i llurs necessitats.
  • Facilitar la coordinació institucional de les accions locals i territorials, per agilitzar i millorar l’acció política i les respostes a la ciutadania a partir d’una xarxa de professionals i serveis que facilitin l’optimització dels recursos. 
  • Sensibilitzar la població del municipi de l’existència de persones LGBTI, mitjançant la difusió de la posada en marxa del servei. 
  • Oferir informació i recursos LGBTI als diferents serveis i equipaments de la població o el territori. 
  • Dur a terme el desplegament, la implementació, el seguiment i l'avaluació de les polítiques públiques LGBTI+ local. 

El SAI de Vilassar de Mar forma part de la Xarxa SAI de Catalunya del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat.