La UAB lliura a Vilassar de Mar la proposta de Reglament de civisme elaborada amb un jurat ciutadà

S'ha realitzat a través dels anomenats jurats ciutadans

Aquest matí, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha lliurat formalment a l’Ajuntament de Vilassar de Mar la proposta de Reglament de civisme del municipi. Aquest projecte, finançat per la Generalitat de Catalunya, s’ha desenvolupat a través d’un procés participatiu amb persones del poble, anomenat jurats ciutadans. 

El jurat ciutadà ha comptat amb la participació de 10 persones voluntàries de Vilassar de Mar que, amb l’ajuda del professorat de la UAB i dels serveis tècnics de l’Ajuntament, han redactat la proposta d’ordenança de civisme del municipi.

Joan Lluís Pérez, catedràtic de dret constitucional de la UAB, ha entregat el document a l’alcaldessa, Laura Martínez. Pérez ha destacat l’experiència de manera molt positiva, afirmant que s’ha unit la perspectiva acadèmica amb una experiència pràctica de participació ciutadana. L’alcaldessa ha expressat el seu agraïment a tots els membres del jurat ciutadà i ha reafirmat el compromís de l’Ajuntament perquè aquest document serveixi com a base per a una futura ordenança de civisme aprovada pel plenari. Gerard Grau, regidor de Participació, ha afegit: “la nostra tasca serà que això no quedi en un calaix”.

Els membres del jurat ciutadà presents a l’acte han valorat molt positivament l’experiència i han expressat el desig que aquest sigui el primer pas cap a l’elaboració d’una bona ordenança final per part de l’Ajuntament.