Els Mestres d'Aixa han estat els guanyadors de la Rierada, la festa que divideix el poble en tres sectors i colors: el taronja dels Mestres d'Aixa, el blau dels Pescadors-contrabandistes i el verd de la Gent pagesa. L'anunci es va fer amb l'esclat de l'últim coet del castell de focs d'artifici, de color taronja. D'aquesta manera, la façana de l'Ajuntament lluirà el color d'aquest sector per la Festa Major de l'any vinent.
Del 20 al 25 de juny, Vilassar de Mar ha viscut sis dies plens d'activitats. L'arribada del Pigat i la Lucia, a bord del Sant Ramon, va donar el tret de sortida oficial amb una nombrosa cercavila encapçalada per l’alcaldessa, Elena López, que va donar la benvinguda als gegants de Vilassar de Mar. El pregó, enguany a càrrec de la llibretera vilassarenca Pepi Bruguera, va estar carregat d'estima pel poble. Bruguera va recordar que el comerç local és vida i teixeix comunitat, i que la cultura i la literatura alimenten l'ànima. També va reivindicar que Vilassar de Mar té tot per ser feliços: el mar, la muntanya, la seva gent i un potent teixit cultural de km 0. Amb esperit crític, va demanar més cultura, més espais per als joves i habitatge accessible, perquè les futures generacions gaudeixin d'un poble tan acollidor com el que ella ha viscut.
Durant la Festa Major es van escollir els nous representants del pubillatge. Es va acomiadar els representants del 2024: Berta Roura (pubilla), Jordi Martínez (hereu) i Irina Miras (dama), i es va donar la benvinguda als representants del 2025: Marina Petit (pubilla), representant del Centre Excursionista Vilassar de Mar, Enric Casanovas (hereu) i Lluna Casanovas (pubilleta), tots dos representants del Club de Pescadors de l'espigó de Garbí.
L'exhibició castellera, a càrrec dels Capgrossos de Mataró i els Xics de Granollers, va tornar a ser un altre focus d'atenció d'aquesta Festa Major. La diada castellera es va obrir amb el pilars de 4. Els Capgrossos van descarregar el 7d8, el 3d9 i el 5d8, tancant la diada amb un vano de 5, i els Xics de Granollers van descarregar el 3d7, el 5d7 i el 4d7.
Pel que fa a la Rierada, va tornar a ser un èxit de participació en la programació, que van encetar amb actes de prefesta com el "Navega com puguis" —amb més participació que mai—, els concerts a l’aparcament del Patronat i, especialment, el combat de glosa a la plaça del Círcol, que va demostrar un any més l’enginy dels seus participants. Les decoracions dels carrers també van tenyir el poble amb els colors dels tres sectors.
Actes tradicionals com la penjada i despenjada de l’ase Innocenci —en record de la llegenda dels penjaases—, el correfoc, la subhasta cantada de peix, les havaneres amb rom cremat, el concert de la Principal de la Bisbal, els concerts de revetlla i de Festa Major, el recital de la Coral Englantina, la rebuda de la Flama del Canigó, els espectacles d’animació infantil, la trobada de cotxes clàssics, les exposicions, la fira de mar o les sardanes no van faltar en una programació farcida de propostes per a tots els gustos i edats. Per recomanació tècnica, i a causa del mal temps de la nit del 22 de juny, alguns actes, com el concert de la Vilassar Big Band o l’espectacle de màgia, es van haver de suspendre. També es va cancel·lar a la setena prova el "Dona sàpiens", el concurs dedicat al paper de les dones en la història i la societat, organitzat per Viladona i l’Assemblea Feminista de Vilassar de Mar, que omplia l’aparcament del Patronat.
La Festa Major va culminar amb un espectacular castell de focs a la platja de l’Almadrava, amb un colofó especial: la cantada de l’havanera "La bella Lola" interpretada pel grup Mestre d’Aixa, que va posar punt final a una edició que va tornar a omplir de vida, cultura i esperit de poble els carrers de Vilassar de Mar.