Diumenge 17 de setembre, a l’N-II, Pedalada popular amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat

L’N-II quedarà tallada al trànsit de vehicles entre Montgat i Vilassar de Mar però s’habilitarà un carril per circular en bicicleta, en patinet o a peu

L’Ajuntament de Vilassar de Mar torna a sumar-se a la Setmana Europea de la Mobilitat amb la celebració de la 12a Pedalada popular per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables. Com l’any passat, la Pedalada transcorrerà per l’N-II, en el tram comprès entre la carretera d’Argentona i la Ronda Vilassar, amb sortida des de la plaça de l’Ajuntament, en un circuit d’uns 3 km, que farà dues voltes.

La Pedalada, organitzada per les regidories de Mobilitat, Medi Ambient i Esports de l’Ajuntament, porta per lema “Combina i mou-te!”, per animar la ciutadania a moure’s de manera sostenible combinant els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, en el benefici de la nostra salut i del medi ambient.

Les persones que hi vulguin participar han de presentar-se a les 9.30 del matí a la plaça de l’Ajuntament per fer la inscripció. Aquelles persones que no tinguin bicicleta, poden contactar amb la botiga Corriol (tl. 93 759 34 33), que col·labora en l'esdeveniment.

Un cop finalitzi la Pedalada, sobre les 11 del matí, es donarà inici als tallers infantils per seguir sensibilitzant sobre els beneficis de l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport a Vilassar de Mar: no contamina, és econòmica, és saludable, és silenciosa i és accessible a gairebé totes les edats. En el tram de l’N-II (costat muntanya), entre la ctra. de Cabrils i el Museu Enric Monjo, s’instal·laran diferents carpes amb activitats per als més menuts com ara un taller de pinta i retalla per conèixer les parts d’una bicicleta, un de percussió, un altre de reparació de pneumàtics, un circuit amb obstacles o un circuit amb pedals, entre d’altres.

L’activitat compta amb la col·laboració de la botiga Corriol, el Club Ciclista Vilassar de Mar, els Ssstrèpits de l’AVAL i l’associació Voluntaris Nou Vent.

Tall N-II entre Montgat i Vilassar de Mar

Els municipis de Montgat, El Masnou, Premià de Mar i Vilassar de Mar, en l’àmbit de la pacificació de l’N-II, han organitzat un tall sincronitzat de la carretera el mateix diumenge 17 de setembre, de 10 a 14 hores. L’N-II quedarà tallada al trànsit de vehicles entre aquests municipis però s’habilitarà un carril per circular en bicicleta, en patinet o a peu de manera que qui ho vulgui podrà anar i tornar de Vilassar de Mar a Montgat.