Commemorem el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones amb un cicle de podcasts dedicats a la pressió estètica

Seran sis tertúlies i entrevistes del programa Parlant de tot de Vilassar Ràdio

El dimarts 28 de maig, es commemora el Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones. Amb motiu d’aquesta jornada, les Regidories de Salut Pública, Igualtat, Joventut i Gent Gran, amb la col·laboració del CAP de Vilassar de Mar i la Biblioteca Municipal, han organitzat un cicle de podcasts a través de Vilassar Ràdio, l’emissora municipal. El tema central del cicle és ‘Sobreviure a la pressió estètica al llarg de tota la vida’ i abordarà les diferents maneres en què aquesta pressió afecta les dones de totes les edats.

El cicle consta de sis tertúlies i entrevistes dins del programa magazine Parlant de Tot de Vilassar Ràdio. Els programes es podran escoltar en directe i, posteriorment, es podrà accedir en format podcasts a través del web de Vilassar Ràdio i de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, així com a les xarxes socials. D’aquesta manera, es facilita l’accés als continguts en qualsevol moment.

Programació del cicle de podcasts:

Dijous 23 de maig (11.30 h): (De) pressió estètica. La Tertúlia jove del programa Parlant de tot parlarà amb una representació de l'alumnat de l'institut Pere Ribot per debatre sobre la pressió estètica des de la perspectiva dels més joves. Escolta el primer podcast.

Divendres 24 de maig (11 h): Més enllà del mirall. El Fem Salut del Parlant de tot comptarà amb la participació de Remei Galindo, referent de Benestar emocional del CAP de Vilassar de Mar, qui parlarà sobre la importància de la salut emocional en relació amb la imatge corporal. Escolta el segon podcast.

Dilluns 27 de maig (10.30 h), Posem llum a la menopausa. Laia Cantó, llevadora de l’ASSIR Mataró, tractarà els aspectes rellevants de la menopausa, una etapa clau en la vida de les dones. Escolta el tercer podcast.

Dimarts 28 de maig (10.30 h), Dones grans, som vulnerables a la malnutrició? Sandra Montoro, nutricionista del CAP de Vilassar de Mar, explorarà per què les dones grans són especialment vulnerables a la malnutrició i oferirà consells de com evitar-ho. Escolta el quart podcast.

Dimecres 29 de maig (11.30 h) Recomanacions literàries especial 28 de maig. Les professionals de la Biblioteca Municipal Ernest Lluch i Martín oferiran recomanacions literàries centrades en la temàtica del cicle.

Consulta la bibliografia. 

Escolta el cinquè podcast.

Dijous 30 de maig (11 h) Violència estètica en les persones dissidents. Nei, estudiant de grau universitari sociocultural de gènere, parlarà sobre com la violència estètica afecta especialment les persones dissidents de gènere, aportant una visió inclusiva. Escolta el sisè podcast.

Aquest cicle vol promoure la salut integral de les dones a totes les etapes de la vida, contribuint així a una societat més justa i equitativa.