Dins la programació de Sant Jordi, presentació del número 37 de la revista Singladures

La presentació es fa el 18 d'abril, a les 19 h, a la Biblioteca Municipal

Aquest dimarts 18 d’abril, la Biblioteca Municipal Ernest Lluch acull la presentació del número 37 de la revista cultural Singladures. Aquest nou número compta amb més de 200 pàgines que parlen sobre la història local. Singladures és la revista d’història i patrimoni creada l’any 1985 amb l’objectiu de treballar en favor de la difusió de la història i el patrimoni de Vilassar de Mar i el Maresme. La presentació es farà a les 7 de la tarda.

El nou volum de 212 pàgines recull un total de vuit articles de diferents temàtiques així com la presentació de l’alcalde, Damià del Clot, i la dels dos directors de la revista, Agustí Martín i Alexis Serrano.

Amb l’article L'exvot del bergantí goleta Sebastiano del capità Pau Lloveras i Riera a la Mare de Déu de la Cisa: una història que torna a la llum 128 anys després, Josep Estruch Traité parla de la història del veler Sebastiano. Amb l’article Can Pruneda, en l'hora dels adeus, Jordi Petit explica la història d’una família, els Pruneda Puigvert, que durant cent anys van ser ferrers i serrallers a Vilassar de Mar en la ferreria de Can Pruneda del carrer Sant Josep. Amb Confusió de capità, Xavier Sust parla sobre la marineria vilassarenca. A l’article De camí del cementiri a Avinguda de Montevideo, un canvi en la nomenclatura urbana de Vilassar de Mar, Jordi Casanovas Berdaguer i Alexis Serrano Méndez aporten dades que ajuden a redescobrir el perquè del nom d’aquest important eix viari de Vilassar de Mar. En un altre article, Agustí Martín i Mallofré parla del patí de vela, l’embarcació lleugera pionera a Vilassar de Mar. El seu germà, en Joan Martí i Mallofré explica en un altre article La cuina a bord dels vaixells catalans durant els segles XVIII I XIX, és a dir, com era l’alimentació durant les navegacions. La urbanització Castillejos i els mosaics d'Olivé-Milián, d’Alfons Martín Cornella, acosta a la urbanització Castillejos i als seus mosaics. Finalment, en Josep Bernabeu amb l’article Vilassar Ràdio: més de quaranta anys d'informació de qualitat de proximitat fa un repàs a la història de l’emissora local que al 2020 va complir 40 anys. Seguidament, hi ha un espai d’entrevista dedicat a parlar amb Josep Nin i Alsina i un altre que recorda a Paco Rodon, director del Museu Enric Monjo durant molts anys i també director de la revista de cultura local “Zerovuittresquaranta”.

Finalment, inclou dues recensions a dos llibres: Quaranta anys d'ajuntaments democràtics i La cova de les llegendes.

El número 37 de Singladures es pot adquirir, de forma gratuïta, a la Biblioteca Municipal i a l’Espai Cultural Can Bisa fins a exhaurir exemplars. També es pot accedir en línia a tots els volums de la revista a través del següent enllaç: https://www.raco.cat/index.php/Singladures/issue/archive