Vilassar de Mar diu No a les violències masclistes

S’han programat una quinzena de propostes de sensibilització i denúncia 

Amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones, l’Ajuntament i les entitats feministes del municipi com Viladona i l’Assemblea Feminista de Vilassar de Mar han organitzat de forma conjunta una programació per conscienciar i lluitar contra aquesta xacra social amb el lema “Vilassar de Mar diu No a les violències masclistes”.

Entre el 10 de novembre i el 2 de desembre, s’han programat una quinzena de propostes de sensibilització i denúncia, entre les quals una representació de teatre-fòrum als instituts per arribar també a la població jove.

La programació s’inicia el dia 10 de novembre amb la projecció i posterior debat del documental El sostre groc, una peça que reobre el cas d'abusos sexuals de l'Aula del Teatre de Lleida, i continua amb una marxa exploratòria de dones per fer un Vilassar de Mar més segur, una hora del conte especial dedicada a la igualtat, dos tallers d’autodefensa feminista (un per a joves de 14 a 17 anys i un altre per a dones adultes), una xerrada sobre violències masclistes en dones amb discapacitat, concentracions i lectura de manifestos, parades informatives, un programa especial de Vilassar Ràdio dedicat al 25N i l’obra de teatre Monòlegs de la vagina. A més, fins al 30 de novembre es pot visitar a la Biblioteca Municipal l’exposició La lluita per l’oportunitat de viure. Les dones durant la segona República, la guerra, el franquisme i la construcció de la democràcia.

PROGRAMACIÓ

Divendres 10 de novembre

18 h Cinema i posterior taula rodona: El sostre groc. En acabar la projecció, hi haurà una taula rodona en la qual es comptarà amb Núria Juanico (periodista que va destapar el cas juntament amb Albert Llimós), Carla Vall (advocada que va portar el cas) i Mariona Solé (muntadora de la pel·lícula). Acte gratuït. Sala cultural Maria Roser Carrau. Organitzen: Viladona i Assemblea Feminista de Vilassar de Mar.

Dimarts 14 de novembre

19 h Taller preparatori de la marxa exploratòria per un Vilassar de Mar més segur, a càrrec de Col·lectiu Punt 6. Espai Galbany. Inscripcions fins al 10 de novembre mitjançant el correu electrònic participacio@vilassardemar.cat o trucant al tel. 937540339. Cal proporcionar el nom i cognoms, edat, número de telèfon i adreça de correu electrònic per a inscriure's. Les places són limitades. Organitza: Ajuntament.

Dimarts 21 de novembre

19 h Marxa exploratòria per un Vilassar de Mar més segur, a càrrec de Col·lectiu Punt 6. Inscripcions fins al 10 de novembre mitjançant el correu electrònic participacio@vilassardemar.cat o trucant al tel. 937540339. Cal proporcionar el nom i cognoms, edat, número de telèfon i adreça de correu electrònic per a inscriure's. Les places són limitades. Espai Galbany. Organitza: Ajuntament.

Dimecres 22 de novembre

17.30 h Hora del conte especial Igualtat: Valentes, a càrrec de Maria Ten, de la companyia Umpalumpa. Sessió adreçada a infants a partir de 4 anys. Biblioteca Municipal E. Lluch. Organitza: Ajuntament.

19 h Taller d’autodefensa feminista. PLACES JA EXHAURIDES. Sessió adreçada a dones a partir dels 18 anys. Inscripcions a siad@vilassardemar.cat o al telèfon 937540339. Espai Galbany. Organitza: Ajuntament.

Dijous 23 de novembre

19 h ACTIVITAT AJORNADA PER INDISPOSICIÓ DE LA PONENT. Xerrada sobre violències masclistes en les dones amb discapacitat, a càrrec de M. Carme Riu Pascual, presidenta de l’Associació de Dones no Estàndards. Escola Vaixell Burriac. Organitzen: APAC, Assemblea Feminista i Viladona. LA XERRADA S'HA POSPOSAT AL DILLUNS 27 DE NOVEMBRE, 18.30 H, A L'ESCOLA VAIXELL BURRIAC.

Divendres 24 de novembre

17.30 h Taller d’autodefensa feminista. Sessió adreçada a noies entre 12 i 17 anys. Inscripcions a l’app VdM (apartat VEDEEMA) o a l'enllaç. Can Jorba. Organitza: Ajuntament.

19 h Concentració contra la violència masclista. Performance i lectura de manifest. Plaça de l’Ajuntament. Organitzen: Viladona i Assemblea Feminista de Vilassar de Mar.

24, 25 i 26 de novembre i 1 i 2 desembre

El dia 24 (20 h), el dia 25 (19 h), el dia 26 (18h), el dia 1 (20 h) i el dia 2 (19 h). Teatre: Monòlegs de la vagina, a càrrec de La Tropa Teatre. Entrades, 10 euros, al web: latropateatre.net. Sala la Tropa (carrer Sant Ramon, 125).

Dissabte 25 de novembre

De 9 a 12 h Parada informativa i photocall contra la violència masclista. Cantonada av. Montevideo amb c. Narcís Monturiol. Organitza: Ajuntament.

D'11 a 14 h Programa Parlant de tot, de Vilassar Ràdio: especial 25N. Al 98.1 FM o al web vilassarradio.cat. Organitza: Ajuntament.

12 h Manifest institucional contra la violència masclista. Plaça de l’Ajuntament. Organitza: Ajuntament.

17 h Acompanya’ns a la manifestació de Barcelona: A les 17 h a l’estació de tren de Vilassar de Mar (la manifestació comença a les 18:30 a Passeig de Gràcia amb Diagonal). Per a més informació, truqueu al 617600494. Organitzen: Viladona i Assemblea Feminista de Vilassar de Mar.

Dilluns 27 de novembre

18.30 h Xerrada sobre violències masclistes en les dones amb discapacitat, a càrrec de M. Carme Riu Pascual, presidenta de l’Associació de Dones no Estàndards. Escola Vaixell Burriac. Organitzen: APAC, Assemblea Feminista i Viladona. 

Fins al 30 de novembre

Exposició La lluita per l’oportunitat de viure. Les dones durant la segona República, la guerra, el franquisme i la construcció de la democràcia. Biblioteca Municipal E. Lluch. Organitzen: Institut Català de les Dones i Memorial Democràtic.