Prop d’una vintena d’ofrenes florals en la celebració de la Diada

L'alcalde, en el discurs institucional, va fer una crida a la unitat i al dret a decidir

Vilassar de Mar va commemorar els actes de la Diada Nacional de Catalunya amb una celebració que va mantenir la plaça de l’Ajuntament i la senyera com a escenari dels actes centrals. La celebració va començar el dia 9 de setembre amb el recital de la Diada, a càrrec de La Tropa Teatre, al jardí de Can Bisa.

El 10 de setembre, al vespre-nit, els actes es van traslladar a la plaça de l’Ajuntament amb les havaneres de Mestre d’Aixa, les sardanes de la cobla Sabadell, la poesia de la Tropa Teatre i l’actuació musical dels Sons de l’AVAL. A continuació, es va realitzar l’ofrena floral amb la participació de 18 associacions i partits polítics (Cooperativa L’Obrera, Amics de la Sardana, Mercat de la Flor, Mansuets de Foc, FS Sant Joan, Penya barcelonista, Bàsquet VdM, ANC VdM, Associació de veïns El Barato, Cooperativa Agrícola, La Tropa Teatre, Estimem Vilassar de Mar, Solidaritat Catalana per la Independència, PSC, Babord, Junts, Gent per Vilassar de Mar i ERC).

Després de l’ofrena del consistori, l’alcalde Damià del Clot, va realitzar un parlament institucional que va iniciar recordant que la commemoració de l’11 de setembre mai ha estat la de plorar la derrota de Catalunya “sempre ha estat la de lloar la tenacitat d’un poble que unit ha estat capaç de fer front a la barbàrie. Una barbàrie que ha despertat en determinats moments de la nostra història i que la recordem molt viva l’1 d’octubre de 2017 i que no ha cessat en la seva voluntat de voler-nos destruir”. Del Clot va posar èmfasi en "defensar les llibertats i la democràcia davant les agressions als drets individuals i col·lectius que pateixen aquells que volen un Estat independent en forma de República" i va finalitzar el discurs fent una crida a la unitat i al dret a decidir: “No hem renunciat al dret a decidir el nostre futur polític”. “El nostre moment de decidir és ara i és aquí. I és ara i aquí que no podem defallir, que hem d’estar units”. La programació de la Diada es va cloure amb el Cant del Segadors, que va comptar amb la participació de la Coral Englantina.