La Setmana de la Salut torna a Vilassar de Mar amb l'estrena d'una ruta saludable

La nova ruta té 8,4 km de recorregut i transcorre per trams de l'antic Camí del Mig

Després de dos anys sense poder-la celebrar a causa de la pandèmia, Vilassar de Mar recupera, de l’1 al 8 d’abril, la seva Setmana de la Salut amb una caminada que incorpora un nou itinerari a les rutes saludables, i moltes altres activitats per informar, prevenir i fomentar hàbits saludables entre la població. La caminada del 3 d’abril, amb l’estrena de la Ruta del PIRI, serà el plat fort de la novena edició de la Setmana, que també tindrà diversos tallers de cuina, esport i primers auxilis, així com activitats específiques per al jovent i xerrades. Les inscripcions per la caminada ja es poden realitzar, de forma gratuïta, a través de l'app VdM.

La ruta PIRI, de 8,4 km, travessa Vilassar de Mar, Cabrera de Mar, Cabrils i Vilassar de Dalt, i transcorre per trams de l’antic Camí del Mig oferint la possibilitat de descobrir indrets de gran bellesa encara poc coneguts. El recorregut té una duració aproximada de dues hores. Organitzada per la Comissió d’estils de vida saludables, la Setmana de la Salut comptarà també amb tallers d'hipopressius, marxa nòrdica, capoeira, zumba i cuina. Els infants podran aprendre a fer formatge i també a afrontar les seves pors en un taller que, sota el títol Menja’t les pors!, impartirà una psicòloga infantil. La Regidoria de Joventut fa enguany una proposta per al jovent que inclou diverses sessions de tupper sex, esports i una caminada per la nova ruta PIRI, entre altres activitats. Com en edicions anteriors, la festa de la salut al nostre poble ofereix també la possibilitat de fer un taller amb contingut vital: el de primers auxilis i la utilització dels desfibril·ladors externs automàtics (DEA). Tindrà lloc a la tarda del 7 d’abril i les persones que hi assisteixin aprendran a fer servir aquests aparells de vital importància, que diagnostiquen i tracten certes arrítmies i parades cardíaques.

Consulta la programació:

1 d’abril

De 18.30 a 19.30 h Taller d’hipopressius: per reeducar la postura i millorar el mal d’esquena i tonificar la faixa abdominal i el sòl pelvià. A càrrec de Mireia Solé Granier. Inscripcions a mh@mireiasole.com. Centre Cívic El Passeig 

3 d’abril

De 9.00 a 11.30 h Caminada popular, inauguració Ruta PIRI (8,4 km. No indicada per a persones amb mobilitat reduïda). Cal inscripció prèvia a l’app VdM (preferentment) o al telèfon 93 754 03 32. Places limitades. 

9.00 h: recollida de samarretes a l’avinguda Lluís Companys, en el punt de concentració de cada escola o en el punt lliure.

9.30 h: sortida esglaonada per escoles.

11.30 h: final amb arribada a l’escola Pérez Sala, on hi haurà:

- Esmorzar saludable.

Master class de zumba.

- Master class de capoeira, a càrrec d’Adictasport. Art marcial afrobrasiler disfressat en dansa on podem aprendre defensa personal, instrumentació acústica i música. Apte per qualsevol edat i condició física.

- Taller d’utilització de desfibril·ladors (DEA). 

5 d’abril

De 9.30 a 10.30 h Taller de txikung: conjunt de tècniques mil·lenàries xineses basades en la regulació del cos (postura i moviment), la respiració, i l’estat mental i emocional, que promou la vitalitat, l’equilibri emocional i la serenitat.  A càrrec de Roser Vidal Roldós. Inscripcions al 93 754 03 32. Places limitades. Pati de Can Bisa. 

De 16.45 a 17.30 i 17.45 a 18.30 h Taller de formatges per a infants, a càrrec de formatges Vilatzara. Inscripcions al 93 754 03 32. Places limitades. Pati de Can Bisa.

6 d’abril

De 9.30 a 11 h Taller de marxa nòrdica: aprendrem a caminar accionant no només les cames, sinó també la part superior del cos impulsant-nos amb dos bastos dissenyats especialment per aquesta modalitat esportiva, simulant l’acció de l’esquí de fons. Amb una bona tècnica, el resultat és un moviment natural que actua de forma suau però molt efectiva en tot el nostre organisme, aportant-nos múltiples beneficis tant a nivell de salut com de millora de la nostra condició física. A càrrec de Health System. Inscripcions al 93 754 03 32. Places limitades. Pati de Can Bisa. 

De 18.30 a 20 h Menjar saludable és divertit: taller i tastet de cuina. Aprèn a organitzar el teu menú de tota la setmana i la teva cuina, amb una alimentació saludable. A càrrec Carlotta Riba, nutricionista holística i coach de gestió de canvi d’hàbits alimentaris. Inscripcions al 93 754 03 32. Places limitades. Espai Galbany. 

7 d’abril

De 16 a 19 h Tallers de primers auxilis i utilització del desfibril·lador extern automàtic (DEA). A càrrec de SIS Prevenció i el CAP de Vilassar de Mar. Dirigits a tota la població. Inscripcions al 93 754 03 32. Places limitades. Espai Galbany. 

8 d’abril

De 9.30 a 11 h Taller de marxa nòrdica nivell suau. A càrrec de Health System. Inscripcions al 93 754 03 32. Places limitades. Pati de Can Bisa. 

De 18 a 19.30 h Taller infantil Menja’t les pors! Parlarem de la por, de com identificar-la i enfrontar-la a través de diferents contes, i crearem la nostra pròpia caixeta menja pors! A càrrec d’una psicòloga infantil. Dirigit a infants de 6 a 11 anys. Inscripcions al 93 754 03 32. Places limitades. Biblioteca Municipal Ernest Lluch i Martín. 

Durant tota la setmana,

-  A totes les farmàcies de Vilassar de Mar, mesura gratuïta de la pressió arterial, pes i talla, factors que hem de tenir controlats per mantenir una bona salut cardiovascular. 

-  Portes obertes a totes les activitats físiques dirigides. Inscripcions al 93 750 67 93. 

Programació per al jovent

6 d’abril

De 17 a 19.30 h Caminada jove per la Ruta PIRI, ruta de 8,4 quilòmetres i unes dues hores per l’entorn natural de Vilassar de Mar acompanyada pel personal de l’Espai Jove. Dirigida a joves de 12 a 16 anys. Inscripcions gratuïtes a l’app VdM a partir del 28 de març. 

8 d’abril

De 20 a 24 h Nit jove especial: tupper sex. Dirigida a joves de més de 15 anys, comptarà amb les següents activitats: 20 h: Sessió de tupper sex femení. 20 h: Sessió de tupper sex masculí. 21.30 h: Sopar jove amb pizzes, amanides, pica pica, beguda i còctels 0,0. 22 h: nit jove amb música, futbolí, jocs de taula, ping-pong karaoke. Totes les activitats són gratuïtes i es faran a Can Jorba. Inscripcions a l’app VdM a partir del 28 de març. 

22 d’abril 

De 17 a 20.30 h Torneig exprés de futbol. Adreçat a joves de 12 a 22 anys. Es repartiran premis per als equips guanyadors. Es promocionarà el fairplay i la participació femenina donant punts extres o premis singulars als grups que facin menys faltes i que siguin mixtes. Equips de 5 persones. Pista de futbol del costat de Can Jorba-Espai Jove.