Del 2 al 12 d’abril, XI Setmana de la Salut a Vilassar de Mar

Es presentaran quatre projectes del Vilassar de Mar, poble cuidador

A principis d’abril, coincidint amb el Dia Mundial de l’activitat física (6 d’abril) i el de la Salut (7 d’abril), Vilassar de Mar organitza la Setmana de la Salut per promoure i fomentar estils de vida saludables entre la població. En aquesta onzena edició, es posarà especial atenció al projectes que l’Ajuntament té en marxa sota el paraigües de Vilassar de Mar, poble cuidador. Per tant, durant la inauguració es presentaran quatre d’aquests projectes: el projecte Radars, per pal·liar la solitud no volguda en persones de més de 65 anys; el projecte +Benestar, per implementar a Vilassar de Mar la prescripció social des dels serveis sanitaris i socials del municipi; el projecte Crush, per a l’atenció del benestar emocional dels adolescents, i el programa de Voluntariat de Vilassar de Mar, per donar suport, informació i acompanyament a les persones interessades en fer voluntariat.

A partir d’aquesta mirada de cuidar-nos els uns als altres, es desenvoluparan diferents tallers i propostes de temàtiques diverses. Hi haurà tallers de txi-kung, tallers de cuina per a joves, una caminada per una de les rutes saludables, xerrades sobre audició, autisme i microhomofòbies, teatre amb temàtica LGBTI, tallers de marxa nòrdica o de cuina en família, taller de formatges artesans, taller d’hipopressius i un de música i moviment expressiu. 

No hi faltarà la promoció del korfball, esport que des de l’Ajuntament s’ha implementat a les escoles de primària com a esport mixt que promou valors com la salut, la cooperació, la igualtat i la diversitat. El 5 d’abril, al camp annex de futbol, es farà una trobada entre l’alumnat de sisè de totes les escoles del municipi que des del febrer tenen cistelles cedides per l’Ajuntament i han participat en tallers per conèixer i practicar el korfball.

Durant la Setmana de la Salut, el Centre d’Atenció Primària Dr. Masriera sortirà al carrer, diferents dies i en diferents espais, per acostar-se a la ciutadania, i l’Ajuntament programarà als centres educatius de primària i als instituts tallers relacionats amb la promoció de la salut. L’alumnat dels instituts coneixerà el ioga i la capoeira gràcies a Eulàlia Farell, de l’estudi Yoga, i a Rosana Laguarta i Mireia Solé. També es faran les revisions gratuïtes per mesurar la pressió arterial, revisió del sòl pelvià o per prevenir el glaucoma, amb comerços i professionals del poble, així com portes obertes al programa municipal d’activitats físiques dirigides, a les activitats dirigides de la Piscina Municipal, a l’estudi Yoga i al Judo Vilassar per practicar aikido i judo.

Com a tancament, el 12 d’abril a la tarda, la Comissió d’estils de vida saludables i les AFAS de les escoles han organitzat activitats adreçades al públic familiar, a la plaça Picasso.

Programació:

Dimarts 2 d’abril
18 h Inauguració de la XI Setmana de la Salut amb la presentació dels diferents projectes “Vilassar de Mar, poble cuidador”.

 • Projecte Radars. Per pal·liar la solitud no volguda en persones de més de 65 anys.
 • +Benestar: per implementar a Vilassar de Mar la prescripció social des dels serveis sanitaris i socials del municipi.
 • Projecte Crush: per a l’atenció del benestar emocional dels adolescents. 
 • Programa de Voluntariat de Vilassar de Mar: per donar suport, informació i acompanyament a les persones interessades en fer voluntariat.

Lloc: Casal de Curació

En finalitzar, refrigeri als jardins del Casal de Curació.

Dimecres 3 d’abril
De 9.30 a 10.30 Taller de txi-kung, impartit per Roser Vidal.
Lloc: Jardí de Can Bisa.

11 h Presentació de Wivi, un nou instrument d’alta tecnologia dedicat a la detecció i millora de disfuncions visuals relacionades amb la visió binocular i que no es poden solucionar amb ulleres. A càrrec de l’òptic optometrista, Javier Osuna. Basat en la intel·ligència artificial millora el rendiment, la coordinació en els esports i és la solució a mals de cap, migranyes o vertígens deguts a l’ús de dispositius mòbils. 
Lloc: IT Òptics (Carrer Narcís Monturiol, 83)

A les 11 i a les 18 h Xerrada: Com detectar i prevenir la pèrdua d'audició. Contaminació acústica a la nostra societat. Adreçat a totes les edats. 
Lloc:  Audiomat. Carrer Sant Joan, 19-21.

Dijous 4 d’abril

11 h Xerrada impartida per l’audioprotesista Esther Alejo al voltant de com prevenir la pèrdua auditiva, els efectes del soroll a l’audició i com protegir-se. Mites i veritats al voltant de l’audició, tecnologies auditives i com escollir la idònia. 
Lloc: IT Optics. Carrer Narcís Monturiol, 83

11.30 h Sessió de gimnàs-rehabilitació, a càrrec de les fisioterapeutes del Casal de Curació.

Lloc: Casal de Curació

De 17 a 18 h Taller de formatges artesans, a càrrec de Formatges Vilatzara. Els infants podran aprendre com s’elaboren els formatges de manera artesanal conservant totes les seves propietats. Inscripció prèvia al c/e: sierragn@vilassardemar.cat o al tel. 937540332. Places limitades. Cal que els infants vinguin acompanyats d’una persona adulta. 
Lloc: Espai Cultural Can Bisa.

De 17 a 19 h Tallers de cuina per a joves (de 12 a 17 anys): Fem Pizzes!, a càrrec de Ylan Gil Melao. Inscripcions a l'App VdM o a l'enllaç.
Lloc: Can Jorba 

De 19 a 20.30 h Presentació del llibre Cultiva la teva força, de Carla Zaplana. El llibre no fomenta l’obsessió per l’estètica, sinó la cura i el manteniment d’una bona salut. I gran part de la clau és desenvolupar i mantenir una bona musculatura.
Lloc: Biblioteca Municipal E. Lluch i Martin. 

Divendres 5 d’abril 
De 10 a 12 h. Festa final al voltant de la pràctica del Korfball (alumnat de 6è de primària). 
Lloc: Camp annex de futbol. 

18 h Presentació de Wivi, a càrrec de l’òptic optometrista, Javier Osuna. 
Lloc: IT Òptics (Carrer Narcís Monturiol, 83)

De 18 a 19.30 h Autisme en primera persona, a càrrec d’Elia Cazcarra, emprenedora autista diagnosticada als 11 anys. Graduada en tècnica d’Educació Infantil. Actualment liderant la seva pròpia marca de papereria i materials didàctics. 
Forma part de la junta fundadora de l'Associació Futur Autista i lidera un espai d'oci per a infants autistes. 
Lloc: Biblioteca Municipal E. Lluch

Dissabte 6 d’abril 
De 10 a 12 h Carpa informativa per saber més del Projecte Radars. Simultàniament: 

 • Taller de txi-kung, organitzat pel Centre Cívic Lluís Jover.
 • Pintem un mural, amb Lidia Fuentesauco. 

Lloc: Plaça Picasso
 
Diumenge 7 d’abril 
18 h Teatre professional “Res de tu”, de la companyia Del No-Res, de temàtica LGBTI. Monòleg teatral dramàtic representat a dues veus. Història d’amor, obsessió i relacions frustrades en una societat sotmesa a la superficialitat, la repressió i les aparences. Preu de l’entrada anticipada en línia (fins a 24 h abans): 12€; el mateix dia, en línia o a taquilla amb targeta: 14€. Venda d’entrades en línia. Aforament limitat. 
Lloc: Sala Cultural M. Roser Carrau.

Dilluns 8 d’abril
De 15.30 a 16.45 h Caminada oberta a tota la ciutadania per una de les rutes saludables. Apta per a tots els nivells. Participa el Centre Excursionista Vilassar de Mar (Piri) i l’Escola Municipal d’Adults. 
Lloc: Escola d’Adults Municipal els Ametllers

Dimarts 9 d’abril
De 17.30 a 19 h  Xerrada Microhomofòbies: agressions  involuntàries  a la població LGBTIQA+ i com evitar-les. Ponent: Ignasi Puig Rodas.
Lloc: Espai Galbany (sala Lavanda)

Dimecres 10 d’abril
9.30 h Caminem fent marxa nòrdica, amb Healthsystem. Activitat oberta amb el grup de marxa nòrdica del programa d’activitats formatives de la gent gran. Pot assistir-hi tothom qui vulgui conèixer aquesta tècnica.
Lloc: Jardí de can Bisa

De 17 a 18.30 h  Cuina saludable en família. Taller per a infants “Juguem a descobrir els aliments saludables”, a càrrec de Eulalia Agustí (cuinera) i Valeria Mikiej (nutricionista). Inscripció prèvia al c/e sierragn@vilassardemar.cat o al tel. 937540332, ext. 700. Places limitades. Cal que els infants vinguin acompanyats d’una persona adulta. 
Lloc: Biblioteca Municipal E. Lluch

De 17 a 19 h ACTIVITAT ANUL·LADA: Tallers de cuina per a joves “Dolços sense sucre”. Cupcakes casolans, a càrrec de Ylan Gil Melao. Inscripcions gratuïtes a través de l'App VdM o l'enllaç.
Lloc: Can Jorba

Dijous 11 d’abril
De 10.30 a 12 h i de 17 a 18 h Taller d’hipopressius, a càrrec de Mireia Solé. Reserva prèvia a mh@mireiasole.com
Lloc: Centre Cívic del Passeig

De 17 a 18.30 h Cuina saludable en família: Vols aprendre a cuinar un plat bo i equilibrat? Taller per a infants de 8 a 12 anys, a càrrec d’Eulàlia Agustí (cuinera) i Valeria Mikiej (nutricionista). Inscripció prèvia al c/e martacasas@vilassardemar.cat o al tel. 937540332. Places limitades. Cal que els infants vinguin acompanyats d’una persona adulta.
Lloc: Biblioteca Municipal E. Lluch

De 20 a 21.15 h Música i moviment expressiu, a càrrec de Núria López i Teresa Fernàndez, terapeutes Gestalt i corporals. El moviment expressiu aporta vitalitat, comprensió d'un mateix, cooperació i complicitat amb les persones i tot això a través de la música, el joc i el moviment corporal. Vine i gaudeix d'una bona estona per a tu, mima't, cuida't, estima't... i mou-te! 
Lloc: Espai Galbany

Divendres 12 d’abril 
De 17 a 19 h Cloenda de la XI Setmana de la Salut, organitzada per la Comissió d’estils de vida saludables i les AFAS de les escoles, amb activitats adreçades a públic familiar. Inclourà una master class de zumba.
Lloc: Plaça Picasso

De 17 a 19 h Vols aprendre  a jugar al Korfbal?  Divendres 12 i 26 d’abril, aprendrem a jugar aquest esport igualitari i cooperatiu. ACTIVITAT ANUL·LADA PER FALTA DE PERSONES INSCRITES.

I a més,

 • El Centre d’Atenció Primària Dr. Masriera surt al carrer. Diferents dies i diferents espais per apropar-se a la ciutadania.
 • A totes les farmàcies de Vilassar de Mar, mesura gratuïta de la pressió arterial, un dels factors claus per evitar o controlar la hipertensió i mantenir una bona salut cardiovascular. 
 • IT OPTICS. Revisions gratuïtes per a la prevenció del glaucoma. Screening gratuït a hores concertades i prova gratuïta del teu sistema auditiu amb cita prèvia. www.itoptics.es. Tel. 937595887, info@itoptics.es.
 • Fiso Vilassar. Exploracions i revisions gratuïtes de sòl pelvià. Reserva prèvia monicamallasp@gmail.com o al tel. 937598085.
 • CLIF Centre integral de logopèdia i fonoaudiologia. Screenings infantil gratuïts en audició (pèrdues auditives) i parla (dificultats articulatòries i llenguatge). Reserva prèvia al tel. 609058083.

Portes obertes, accés gratuït a les següents activitats:

 • A l’estudi Yoga. Setmana del 8 al 12 d’abril, amb reserva prèvia per WhatsApp al tel. 658059870 (disponibilitat segons aforament de places). Horaris disponibles al web www.lestudiyoga.com.
 • Programa municipal d’activitats físiques dirigides: Pilates, zumba, circuit training, step to, GAC-BAP. Consulteu el programa al web municipal.
 • A la Piscina municipal: Tonificació, TBC, Aquafitness, Boot Camp, Ciclo Indoor, Aigües profundes, Zumba, Manteniment, Aquafusion, Cossfit aquàtic, Body Pump, Body Combat, TBC suau.
  • Especial gent gran: Dimarts i dijous de 10 a 10.45 i de 19.30 a 20.15 h Gimnàstica terapèutica aquàtica, activitat dirigida per persones amb algun problema físic o amb mobilitat reduïda.

Consulteu horaris trucant a la Piscina municipal (tel. 937506987)

 • Vine a practicar l'aikido! Ens trobaràs al carrer de Sant Llorenç, 42. Els dimecres 3 i 10 d’abril i els divendres 5 i 12 d’abril: de 5 a 12 anys, de 17.30 a 18.30 h; de 12 a 15 anys, de 18.30 a 19.30 h; a partir de 16 anys, de 20 a 22 h. Cal portar roba esportiva, tipus xandall. El menor han d’anar acompanyats de pares, mares o tutors.
 • Classes obertes de Judo. Els dimarts i dijous al nou local del Judo Vilassar, al carrer St. Llorenç, 42. De 6 a 12 anys, de 17.15 a 18:15 h; de 13 a 17 anys, de 18.30 a 20.00 h; a partir de 17 anys, de 20.15 a 21.30 h. També fem classe, de 15 anys en endavant, els divendres al Pavelló d’Esports Municipal Paco Martin de 20 a 21.15 h. 

Diverses activitats relacionades amb la promoció de la salut als centres educatius tant de primària com instituts.