Coronavirus

Mesures de contenció del coronavirus

En aquesta pàgina trobareu quines mesures s’apliquen en cada moment a Vilassar de Mar per contenir el coronavirus, així com informació sobre les instruccions i recomanacions emeses per les autoritats competents.

EINA PER REDUIR PRESENCIALITAT AL CAP:

 • Accediu a La Meva Salut
 • Avís del CAP Dr. Masriera: 
  • consultes pediàtriques: des del 5 d'octubre de 2020, el servei d’assistència pediàtrica funciona al Consultori Pla de l'Avellà de Cabrera de Mar (Rambla dels Vinyals, 20), de dilluns a divendres, de 8 a 20 h, per a les visites relacionades amb símptomes o sospites de coronavirus. La resta de consultes pediàtriques s'atenen al Consultori Nucli Urbà de Cabrera de Mar (pl. Can Pau Ferrer, 1-3), els dimarts, de 14 a 20 h, i els dimecres i dijous, de 8 a 14 h. Per demanar cita prèvia, tl. 93 759 78 36. 

 

INFORMACIÓ PER MESOS AMB NOTÍCIES, DECRETS I NORMATIVES QUE ES VAN APROVANT

abril 2022

20 d'abril

 • El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ja ha publicat el Reial Decret 286/2022, de 19 d'abril, pel qual es modifica l'obligatorietat de l'ús de mascaretes durant la situació de crisis sanitària ocasionada per la covid-19. D'aquesta forma, ja no és obligatori portar la mascareta en la majoria d'espais interiors. Consulta el Reial Decret per saber quines són les excepcions.

  La norma té diverses excepcions:

  • Mitjans de transport i de viatgers (metro, autobús, tren, avió, vaixell, taxi i VTC): cal dur mascareta a l'interior del transport, però no a les andanes ni als accessos a les estacions, ni tampoc a l'aeroport.

  • Als hospitals i a les farmàcies: en l'àmbit sanitari, les persones ingressades en centres i establiments sanitaris ja no s'hauran de posar mascareta mentre s'estiguin a l'habitació. Els visitants i els treballadors sí. Això inclou els hospitals i els centres de salut o de transfusió de sang. A les farmàcies s'haurà de seguir portant mascareta.

  • A les residències i centres sociosanitaris: pel que fa als centres sociosanitaris, que inclouen les residències de gent gran, els treballadors i visitants l'hauran de portar. Els residents, però, ja no caldrà que se la posin.

  • A la feina: en el cas dels centres de treball, la mascareta no serà obligatòria amb caràcter general. Amb tot, els serveis de prevenció de riscos laborals de les empreses poden decidir que es continuï portant en recintes tancats després de fer una avaluació del risc.

  • Persones vulnerables: es recomana que les persones vulnerables continuïn portant mascareta. Es consideren vulnerables les persones de més de 60 anys, les que tinguin malalties de risc, les embarassades o les persones immunodeprimides.

  • Població en general: a la població en general es recomana seguir-la duent en interiors amb aglomeracions i sense distància social, sobretot si es tenen símptomes de qualsevol virus, no només de covid.

19 d'abril

 • Aquest dimarts 19 d’abril, l'alumnat de primària i secundària ja pot anar a escola sense mascareta. Aquesta matinada s'ha publicat al DOGC el decret que permet que aquest dimarts tornin les classes sense mascaretes, però només entre els alumnes de primària i secundària. La població general s'hi sumarà a partir de dimecres, l'endemà del consell de ministres.

28 de març 

 • Des d'avui, nou procediment d'actuació davant la covid-19 a Catalunya: es deixen de fer proves diagnòstiques a persones que, tot i tenir símptomes compatibles amb la covid-19, es trobin bé. També desapareix l'aïllament obligatori. 

Només es faran proves a: 

- Col·lectius vulnerables: persones de 60 anys o més, amb immunosupressió i embarassades.

- Casos greus.

- Hospitals i residències.

- Persones que recentment hagin viatjat a una zona on circuli una nova variant del virus.

Si creus que ets positiu:

- Queda't a casa fins que marxin els símptomes.

- Posa't sempre la mascareta i extrema les mesures de protecció.

- Redueix la interacció social, sobretot amb persones vulnerables.

5 de març

 • A partir del 5 de març s'eliminen les quarantenes per a tots els contactes estrets de casos positius de covid-19, sigui quin sigui l'estat de vacunació. Tot i així, durant els dies posteriors al contacte cal reduir les interaccions socials. La Generalitat recorda que ets un contacte estret d'un positiu si: heu compartit espai a menys de 2 metres, durant més de 15 minuts, sense mascareta i des de les 48 h abans de l'inici dels símptomes. 

4 de març 

18 de febrer

10 de febrer 

 • A partir del 10 de febrer, ja no és obligatori dur mascareta a l'exterior. Sí que ho és per a persones majors de 6 anys: al transport públic, en espais tancats d'ús públic o oberts al públic, en esdeveniments multitudinaris de peu. També si els assistents estan asseguts i no hi ha distància d'1,5 metres. N'estan exemptes les persones amb dificultat respiratòria, discapacitat o dependència, mentre es fa esport, es menja o es beu. L'alumnat dels centres educatius tampoc cal que en duguin al pati ni als espais exteriors.
 • A partir de l'11 de febrer, els locals d'oci nocturn poden reobrir: la mascareta és obligatòria a l'interior en tot moment, excepte puntualment quan es beu. Es pot ballar amb mascareta. 

 4 de febrer 

 • A partir del 4 de febrer, queden oberts els vestidors del Pavelló Paco Martin. Consulteu notícia

3 de febrer

 • La Generalitat prorroga les mesures per contenir la covid-19 fins al 10 de febrer. Consulteu resolució

28 de gener 

 • La Generalitat flexibilitza algunes de les mesures per contenir la covid-19, del 28 de gener al 3 de febrer: no cal presentar el certificat covid per accedir a l'interior de bars, restaurants, gimnasos i residències; les trobades socials no tenen límit de persones; no hi ha límit d'aforament en la restauració, el comerç, l'esport, la cultura, els equipaments cívics, els actes religiosos i cerimònies civils. Els locals d'oci nocturn continuen tancats. Consulteu resolució
 • L'Ajuntament actualitza els protocols d'accés de públic als pavellons i camps de futbol municipals, adaptant-los a les noves mesures del Procicat:

20 de gener 

 • La Generalitat prorroga fins al 27 de gener les mesures per contenir la covid-19, a excepció del toc de queda que es retira a partir d'aquesta mitjanit. Consulta la resolució
 • Protocol de Salut de la gestió de casos de covid en les extraescolars: s'elimina la quarantena en activitats de risc baix i mitjà. Els confinaments es restringeixen a les activitats d'alt risc i a les persones no immunitzades. Consulta el protocol

18 de gener

 • Informació sobre quarentenes de contactes en educació infantil/primària i en educació secundària: la Generalitat informa que des d'aquest segon trimestre de curs, quan es detecta un positiu a les escoles, ofereix un test ràpid a tots els infants assimptomàtics quan són contactes estrets. En el cas d'alumnes de primària i secundària es fan a les farmàcies autoritzades. En alumnes de cicle infanitl i escoles bressol, als CAP o en punts centralitzats. Les proves es poden fer gratuïtament amb la recepta que les famílies reben a La Meva Salut. Consulta les infografies: 

10 de gener 

 • Novetats en la gestió de casos covid als centres educatius: únicament s’indicarà quarantena quan hi hagi cinc casos o més o un 20% dels alumnes del grup que hagin donat positiu en un període de 7 dies. En aquest cas, els alumnes immunitzats* n’estaran exempts i només faran quarantena els alumnes no immunitzats. Consulta notícia

7 de gener 

6 de gener 

5 de gener 

 • Indicacions del Departament de Salut de la Generalitat per a la cavalcada de Reis. Consulta-les

30 desembre 2021

 • A partir del 30 de desembre de 2021, els aïllaments de casos positius sense símptomes o amb símptomes lleus i les quarantenes de contactes estrets no vacunats seran de 7 dies si la persona està sense símptomes al finalitzar aquest període. (Acord adoptat en la Comisión de Salud Pública del Ministerio de Sanidad) 

29 desembre 2021

 • Requeriment de l'Ajuntament a la UE Vilassar de Mar perquè compleixi el protocol covid. Consulteu comunicat 
 • S'obre la vacunació de la dosi de record per als de 40 anys en endavant. Demana dia i hora a vacunacovidsalut.cat

28 desembre 2021

 • La Tropa Teatre anuncia que suspèn les dues representacions dels Pastorets previstes per al 8 i 9 de gener de 2022 degut a l'actual situació epidemiològica amb el nombre de contagis en constant creixement.

27 desembre 2021

24 desembre 2021

 • Noves mesures de la Generalitat a partir del 24 de desembre: confinament nocturn de la 1h a les 6h de la matinada als municipis de més de 10.000 habitants amb incidència de 250 casos per cada 100.000 persones els últims 7 dies; trobades socials de màxim 10 persones, excepte convivents; oci nocturn, tancat; restauració, aforament del 50% en interiors i 100% a l'exterior; comerç, esport, cultura, parcs d'atraccions, equipaments cívics i actes religiosos, aforament del 70%. Consulteu resolució

23 desembre 2021

 • El 24 de desembre entra en funcionament el confinament nocturn a Vilassar de Mar (15 dies que es podrien prorrogar). Consulta notícia

15 desembre 2021

 • Comença la vacunació contra la covid-19 dels infants d'entre 5 i 11 anys. Consulteu notícia

/actualitat/noticies/comenca-la-vacunacio-contra-la-covid-19-dels-infants-dentre-5-i-11-anys13 desembre 2021

30 novembre 2021

 • El certificat covid, obligatori a restaurants, residències i gimnasos a partir del 3 de desembre. 

23 novembre 2021

 • Nova crida a la prudència per l'augment de casos a Vilassar de Mar. Consulteu notícia

5 novembre 2021

 • Mesures vigent a partir del 5 de novembre. Novetat: per accedir a banquets, celebracions i actes socials que se celebrin a hotels i a restaurants en que hi hagi ball en espais tancats cal presentar el certificat COVID. Consulteu resolució 

22 octubre 2021

 • Mesures vigents a partir del 22 d'octubre. Novetat: aforaments oci nocturn augmenta fins al 80% i en instal·lacions esportives a l'interior del 100%. Consulteu resolució

15 octubre 2021

 • Mesures vigents a patir del 15 d'octubre. Novetat: s'aixequen les restriccions d'aforament a la majoria de sectors. Consulteu resolució

7 octubre 2021

 • Mesures vigents contra la covid-19 del 8 al 15 d'octubre. Novetat: obertura de l'oci nocturn i accés amb certificat covid. Consulteu resolució

30 setembre 2021

 • Mesures covid a partir del 30 de setembre. A bars i restaurants les taules poden ser de fins a 10 persones tant a l'interior com a l'exterior. Consulta resolució

24 setembre 2021

 • El Centre Cívic Lluís Jover deixarà de ser punt de vacunació contra la covid-19 a partir del 30 de setembre. Consulta notícia

23 setembre 2021

 • Mesures vigents per contenir la covid-19 del 23 al 30 de setembre. Consulteu resolució. A Vilassar de Mar l'horari de terrases de bars i restaurants a la via pública està regulat per un Decret d'alcaldia segons el qual l'horari de diumenge a dijous és de 9.00 a 00.00 h i divendres, dissabtes i vigílies de festius, de 9.00 a 01.00 h.

17 setembre 2021

10 setembre 2021

3 setembre 2021

27 agost 2021

 • Mesures vigents per contenir la covid-19 del 27 d'agost al 3 de setembre. Consulteu notícia

19 agost 2021

 • Noves mesures covid-19 del 20 al 27 d'agost. L'Ajuntament demana prudència davant la sortida del municipi del toc de queda. Consulteu notícia

5 agost 2021

 • Vilassar de Mar, entre els municipis amb confinament nocturn fins al 20 d'agost. Consulteu notícia

29 juliol

 • Vilassar de Mar continua amb el confinament nocturn fins al 6 d'agost. Consulteu notícia

23 juliol 2021

 • Vilassar de Mar, entre els municipis que prorroguen el confinament nocturn una setmana més. Consulteu notícia

19 juliol 2021

 • Comença el programa de cribatge amb Test d’Antígens Ràpid (TAR) a les farmàcies per a monitors i infants de casals i colònies. Consulteu notícia

16 juliol 2021

 • Aquesta matinada entra en vigor el confinament nocturn a Vilassar de Mar. Consulteu notícia

15 juliol 2021

5 juliol 2021

 • Mesures de la Generalitat per a la contenció del coronavirus vigents des del 5 de juliol. Consulta resolució

2 juliol 2021

 • El repunt de casos de coronavirus es multiplica a Vilassar de Mar: es recomana posposar tota activitat social que no sigui urgent. Consulta notícia

1 juliol 2021

 • Missatge de l'alcalde demanant prudència davant el repunt de casos positius de coronavirus al poble. Consulta vídeo

30 juny 2021

 • A partir del dimarts 6 de juliol, s'obre la convocatòria de vacunació per a les persones nascudes entre els anys 1992 i 2005. Ja poden demanar dia i hora per vacunar-se al web http://vacunacovidsalut.cat

29 juny 2021

 • Crida a la responsabilitat davant l'augment de casos de coronavirus a Vilassar de Mar entre els joves. Consulta notícia

28 juny 2021

 • El Departament de Salut de la Generalitat comunica que les persones nascudes entre els anys 1987 i 1991 ja poden demanar cita per vacunar-se contra la covid-19 al web http://vacunacovidsalut.cat

26 juny 2021

 • A partir del 26 de juny es flexibilitza l’obligatorietat de la mascareta en exteriors. Consulta notícia

21 juny 2021

17 juny 2021

 • Salut obre la convocatòria de vacunació per a les persones nascudes entre els anys 1982 i 1986. Es pot demanar dia i hora a http://vacunacovidsalut.cat

12 juny 2021

7 juny 2021

 • A partir del 7 de juny, noves mesures per contenir la covid-19 aplicables a tot Catalunya. Consulteu DOGC

4 juny 2021

 • A partir del 4 de juny, noves mesures per contenir la covid-19 aplicables a tot Catalunya. Consulteu DOGC

2 juny 2021

 • Les persones nascudes entre el 1972 i 1976 ja poden demanar cita per vacunar-se. Es pot demanar dia i hora a http://vacunacovidsalut.cat

24 maig 2021

 • Comunicat per a les entitats esportives sobre les mesures de contenció de la covid-19 a 24 de maig de 2021. Consulteu comunicat
 • Comunicat per al comerç sobre les mesures de contenció de la covid-19 a 24 de maig de 2021. Consulteu comunicat
 • Comunitat per a les entitats culturals, de lleure i activitats extraescolars sobre les mesures de contenció de la covid-19 a 24 de maig de 2021. Consulteu comunicat
 • Comunicat per a la restauració sobre les mesures de contenció de la covid-19 a 24 de maig de 2021. Consulteu comunicat
 • Criteris del Procicat a seguir en les activitats esportives d'estiu 2021. Consulteu document

23 maig 2021

20 maig 2021

 • Canvis en les restriccions a la restauració: després d'una resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a partir d’avui dijous 20 de maig, bars i restaurants poden obrir fins a la mitjanit i ampliar l’aforament al 50% de capacitat a l’interior. També poden ampliar el màxim de comensals per taula a 6, excepte convivents i s'autoritza el consum en barra, amb una separació de 1,5 m entre persones. La resta de mesures aplicades la restauració es mantenen sense canvis fins al 24 de maig.

17 maig 2021

 • El Centre Cívic Lluís Jover funcionarà com a punt de vacunació contra la covid-19. Consulteu notícia

8 maig 2021

 • Es publica la resolució amb les mesures especials per contenir la covid-19, vigent a partir del 9 de maig. Finalitza el toc de queda nocturn i perimetral. Consulteu resolució

7 maig 2021

 • Balanç de les ajudes de l'Ajuntament per la covid-19 al teixit empresarial. Consulteu notícia

6 maig 2021

 • Salut comença la convocatòria de vacunació covid-19 per ordre de naixement les persones nascudes entre els anys 1962 i 1971. Consulteu notícia

2 maig 2021

26 abril 2021

 • Comunicat per a les entitats esportives sobre les mesures de contenció de la covid-19 a 26 d'abril de 2021. Consulteu comunicat
 • Comunicat per al comerç sobre les mesures de contenció de la covid-19 a 26 d'abril de 2021. Consulteu comunicat
 • Comunicat per a entitats culturals i activitats extraescolars sobre les mesures de contenció de la covid-19 a 26 d'abril de 2021. Consulteu comunicat
 • Comunicat per a la restauració sobre les mesures de contenció de la covid-19 a 26 d'abril de 2021. Consulteu comunicat

24 abril 2021

22 abril 2021

19 abril 2021

17 abril 2021

 • Es prorroguen fins al 26 d'abril les mesures per a la contenció de la covid-19. Es manté el tancament comarcal que afecta tot Catalunya. Consulteu notícia

16 abril 2021

 • A partir d'aquest cap de setmana, ja pot entrar públic als pavellons municipals. Consulteu notícia

14 abril 2021

 • Les persones de 80 anys o més que encara no s'han vacunat contra la covid-19 poden demanar cita al CAP trucant al tl. 937540642.

13 abril 2021

9 abril 2021

 • Comunicat per a les entitats esportives sobre les mesures de contenció de la covid-19 a 9 d'abril de 2021. Consulteu el comunicat
 • Comunicat per al comerç sobre les mesures de contenció de la covid-19 a 9 d'abril de 2021. Consulteu el comunicat 
 • Comunicat per a entitats culturals i activitats extraescolars sobre les mesures de contenció de la covid-19 a 9 d'abril de 2021. Consulteu el comunicat
 • Comunicat per a la restauració sobre les mesures de contenció de la covid-19 a 9 d'abril de 2021. Consulteu el comunicat

8 abril 2021

 • Noves mesures per a la contenció de la covid-19 aplicables a tot Catalunya del 9 al 19 d'abril. Els canvis afecten la mobilitat comarcal. Consulteu notícia
 • Resolució SLT/971/2021, de 8 d'abril, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció de la covid-19 al territori de Catalunya. Consulteu DOGC 

29 març 2021

 • 'No et facis viral', nova campanya de l'Ajuntament per lluitar contra l'expansió del coronavirus. Consulteu notícia

 

26 març 2021

 • Ultimat el protocol perquè el públic torni al Camp Municipal de Futbol aquest cap de setmana. Consulteu notícia

27 març 2021

 • Es prorroguen les mesures contra la covid-19 fins al 9 d'abril. Consulteu notícia
 • Comunicat per a entitats culturals i activitats extraescolars sobre les mesures de contenció de la covid-19 a 27 de març de 2021. Consulteu el comunicat
 • Comunicat per al comerç sobre les mesures de contenció de la covid-19 a 27 de març de 2021. Consulteu el comunicat
 • Comunicat per a la restauració sobre les mesures de contenció de la covid-19 a 27 de març de 2021. Consulteu el comunicat 
 • Comunicat per a les entitats esportives sobre les mesures de contenció de la covid-19 a 27 de març de 2021. Consulteu el comunicat

15 març 2021

 • A partir del 15 de març, noves mesures per a la contenció de la covid-19 aplicables a tot Catalunya. Consulteu notícia
 • Comunicat per a entitats culturals i activitats extraescolars sobre les mesures de contenció de la covid-19 a 15 de març de 2021. Consulteu el comunicat
 • Comunicat per al comerç sobre les mesures de contenció de la covid-19 a 15 de març de 2021. Consulteu el comunicat
 • Comunicat per a la restauració sobre les mesures de contenció de la covid-19 a 15 de març de 2021. Consulteu el comunicat 
 • Comunicat per a les entitats esportives sobre les mesures de contenció de la covid-19 a 15 de març de 2021. Consulteu el comunicat

8 març 2021

 • Comunicat per a entitats culturals i activitats extraescolars sobre les mesures de contenció de la covid-19 a 8 de març de 2021. Consulteu el comunicat
 • Comunicat per al comerç sobre les mesures de contenció de la covid-19 a 8 de març de 2021. Consulteu el comunicat
 • Comunicat per a la restauració sobre les mesures de contenció de la covid-19 a 8 de març de 2021. Consulteu el comunicat 
 • Comunicat per a les entitats esportives sobre les mesures de contenció de la covid-19 a 8 de març de 2021. Consulteu el comunicat

5 març 2021

 • A partir del 8 de març, noves mesures per a la contenció de la covid-19 aplicables a tot Catalunya. Consulteu notícia

26 febrer 2021

 • A partir de l'1 de març, noves mesures per a la contenció de la covid-19 aplicables a tot Catalunya. Consulteu notícia

20 febrer 2021

 • Comunicat per a les entitats esportives sobre les mesures de contenció de la covid-19 a 20 de febrer de 2021. Consulteu el comunicat
 • Comunicat per a les entitats culturals i les extraescolars sobre les mesures de contenció de la covid-19 a 20 de febrer de 2021. Consulteu el comunicat

18 febrer 2021

 • Comunicat per als comerços minoristes sobre les mesures de contenció de la covid-19 a 18 de febrer de 2021. Consulteu el comunicat
 • Comunicat per als restauradors sobre les mesures de contenció de la covid-19 vigents a 18 de febrer de 2021. Consulteu el comunicat 

8 gener 2021

 • El personal sanitari del CAP obre la campanya de vacunació contra la covid-19 a Vilassar de Mar. Consulteu notícia

4 gener 2021

 • Disponible ja el tràmit per a sol·licitar la segona convocatòria d'ajuts covid al comerç. Consulteu notícia

30 desembre 2020

 • El Jan explica en un vídeo com serà la visita dels Reis Mags a Vilassar de Mar i com demanar cita prèvia per a visitar-los. Consulteu notícia

29 desembre 2020

 • Una postal i una manta: la regidoria de Serveis Socials felicita les festes a la gent gran amb un doble missatge d'escalf. Consulteu notícia

28 desembre 2020

 • La regidoria de Comerç edita 6.000 exemplars del calendari del comerç local per a recordar la importància d'aquest sector. Consulteu notícia

24 desembre 2020

 • La cita prèvia per a visitar als Reis Mags, disponible el 28 de desembre a partir de les 10h. Consulteu notícia

23 desembre 2020

21 desembre 2020

 • Missatge dels Reis Mags d'Orient: el 3, 4 i 5 de gener rebran als infants de Vilassar de Mar al campament que establiran a l'escola Pérez Sala. Consulteu notícia

18 desembre 2020

 • Ja es poden consultar els escrits dels grups municipals sobre el tema 'Joves i covid-19'. Consulteu notícia

15 desembre 2020

 • L'Ajuntament ultima una segona convocatòria d'ajuts covid al comerç. Consulteu notícia

4 desembre 2020

 • Mantenim la fase i la responsabilitat col·lectiva per lluitar contra la covid-19. Consulteu notícia 

2 desembre 2020

 • Incorporats dos nous agents cívics per a reforçar la informació de les mesures covid a la població. Consulteu notícia.  

27 novembre 2020

 • El Vilassar de Noir es celebrarà a principis de desembre en una edició exclusivament 'online'. Consulteu notícia

24 novembre 2020

 • Obert ja el termini per sol·licitar les subvencions a l'esport local. Consulteu notícia

23 novembre 2020

 • Comunicat del comitè d'emergència sobre l'obertura de parcs infantils a Vilassar de Mar. Consulteu notícia. 
 • La pandèmia agreuja la situació de les dones que pateixen violència masclista. Consulteu notícia

21 novembre 2020

 • Missatge institucional de l'alcalde davant la propera 'desescalada'. Consulteu notícia 

17 novembre 2020

 • L'Ajuntament respon a la crisi del món esportiu amb un augment de les subvencions i el propòsit d'agilitzar el seu pagament. Consulteu notícia 

4 novembre 2020

 • Posposada la final del Maresmusic a causa de la situació sanitària. Consulteu notícia 

30 octubre 2020

 • Consulta aquí les noves mesures de contenció per aturar l'avanç del coronavirus decretades per la Generalitat. Consulteu notícia 

28 octubre 2020 

 • Avui s'obre el termini per a sol·licitar les subvencions de la Generalitat per a activitats de restauració i centres d'estètica i bellesa. Consulteu notícia

27 octubre 2020

26 octubre 2020

 • Descarrega't aquí el certificat autoresponsable de desplaçament per la crisi de la covid-19. Consulteu notícia

23 octubre 2020

 • Tots Sants: el cementiri amplia els seus horaris a partir de demà i s'adapta al protocol covid. Consulteu notícia

22 octubre 2020

 • Crida de la Secretaria General de l'Esport a la responsabilitat de les entitats esportives. Consulteu notícia

19 octubre 2020

 • Llistat actualitzat de restaurants i bars que ofereixen menjar per emportar a Vilassar de Mar. Consulteu notícia

16 octubre 2020

 • El comitè d’emergència decideix tancar el parcs de Vilassar de Mar per reforçar les noves mesures covid de la Generalitat. Consulteu notícia 

16 octubre 2020

 • El quart Consell d’Infants comença amb l’objectiu d’ajudar als infants durant la pandèmia. Consulteu notícia
 • En vigor les noves restriccions de la Generalitat per frenar l’expansió del coronavirus. Consulteu notícia

15 octubre 2020

 • Ajornats el Vilassar de noir i el Concert de Tardor per l'empitjorament de la situació sanitària. Consulteu notícia

9 octubre 2020

 • Tres positius en el club de bàsquet i un en el de futbol obliguen a confinar diversos equips de Vilassar de Mar. Consulteu notícia

3 octubre 2020

30 setembre 2020

 • Negatiu en coronavirus de tots els alumnes de les classes confinades del Pérez Sala. Consulteu notícia

30 setembre 2020

 • L’assistència pediàtrica als infants de Vilassar de Mar es reparteix en dos centres a partir del 5 d’octubre. Consulteu notícia

26 setembre 2020

 • Reunions i trobades queden limitades a un màxim de sis persones des d'avui. Consulteu notícia

25 setembre 2020

 • Un positiu per coronavirus i una classe en aïllament domiciliari a l'escola Vaixell Burriac. Consulteu notícia

25 setembre 2020

 • Tracacovid, el portal de la Generalitat per consultar l'afectació de la covid-19 a les escoles de Catalunya. Consulteu notícia

22 setembre 2020

 • Negatiu en coronavirus de tots els alumnes de les dues classes confinades del Pérez Sala. Consulteu notícia 

21 setembre 2020

 • Dues classes de l'escola Pérez Sala passen avui les proves PCR i queden confinades 14 dies. Consulteu notícia 

11 setembre 2020

 • Vilassar de Mar torna a l'escola amb mesures especials per frenar la propagació del coronavirus i mantenir l'ensenyament presencial. Consulteu notícia

1 setembre 2020

 • La Generalitat prohibeix les trobades de més de 10 persones a tota Catalunya per intentar frenar el contagi de la covid-19. Consulteu notícia

28 agost 2020

 •  L'Ajuntament destina 350.000 euros a nous ajuts socials per minimitzar els efectes econòmics de la covid- 19. Consulteu notícia

21 agost 2020

 • Decret ús Camp de futbol Municipal Xevi Ramon temporada 2020-21. Consulteu decret

20 agost 2020

 • Vilassar de Mar incorpora dues educadores comunitàries per conscienciar als joves de la importància de seguir les mesures anti covid-19. Consulteu notícia

18 agost 2020

 • Entra en vigor a Catalunya la prohibició de fumar al carrer si no es pot mantenir una distància interpersonal de dos metres. Consulteu notícia

10 agost 2020

 • La Policia Local de Vilassar de Mar imposa 33 sancions per incompliment de les mesures contra la covid-19. Consulteu notícia

8 agost 2020

 • Vilassar de Mar incorpora tres nous agents cívics per conscienciar sobre la necessitat de respectar les mesures Covid-19. Consulteu notícia 

7 agost 2020

 • Entren en vigor les noves sancions per incomplir les mesures aprovades per la Generalitat sanitàries per la Covid-19Consulteu notícia

5 agost 2020

 • Campanya adreçada a bars i restaurants per fer complir les mesures per contenir el coronavirus. Consulteu notícia

4 agost 2020

 • L'Ajuntament demana extremar les precaucions davant l'alt risc de contagi de coronavirus. Consulteu notícia

2 agost 2020

 • En les trobades, cal extremar les precaucions amb les persones no convivents. Consulteu notícia

29 juliol 2020

 • A partir del 29 de juliol, prohibit a tot Catalunya el consum compartit de begudes alcohòliques en la via pública i la resta d'espais oberts al públic. No afecta el consum en locals o espais autoritzats. Les multes per incomplir la mesura poden costar entre 3.001 i 15.000 €

24 juliol 2020

 • A partir 25 juliol, a tot Catalunya: es suspèn l'obertura de discoteques, sales de ball i sales de festes amb espectacle. Consulteu notícia

21 juliol 2020

 • El 23 de juliol, Sant Jordi d’estiu amb mesures de seguretat per la Covid-19. Consulteu notícia

17 juliol 2020

 • Comunicat de l'Ajuntament demanant prudència i responsabilitat a la ciutadania per no tornar enrere. Consulteu comunicat
 • L’Associació de Festes del Barri del Barato cancel·la la celebració d’enguany. Consulteu notícia

10 juliol 2020

 • Decret d'alcaldia amb el protocol per a l'organització d'activitats i ús dels equipaments municipals durant els mesos de juliol i agost. Consulteu notícia
 • Al ple telemàtic del 16 de juliol es podran fer preguntes de la ciutadania. Consulteu notícia

9 juliol 2020

 • Ús obligatori de la mascareta en la via pública, espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic encara que es mantingui la distància física. Consulteu notícia
 • Inscriu-te al Repte de l’estiu 2mil20actiu: Mou-te amb seny i guanya una samarreta. Consulteu notícia

8 juliol 2020

 • Vilassar de Mar entre els 16 municipis del Maresme que demanen a l’Estat no haver de pagar les taxes d’ocupació de les platges. Consulteu notícia
 • L'espai expositiu de l'Espai Cultural Can Bisa reobre l'11 de juliol amb l'exposició "Els veïns de sota". Consulteu notícia

7 juliol 2020

 • El 8 de juliol reobre el servei d'assessoria presencial del Servei de Mobilitat Internacional Jove a can Jorba (c. Santa Eulàlia, 140). En funcionament cada dimecres de juliol, de 16 a 20 h. A l'agost, tancarà per vacances.
 • L'OMIC ha rebut 180 consultes durant el confinament (de març a maig). Consulteu notícia

6 juliol 2020

2 juliol 2020

30 juny 2020

29  juny 2020

 • El Pavelló d’Esports Municipal Paco Martin reobre les seves portes el 29 de juny. Consulteu notícia

26 juny 2020

 • Del 26 de juny al 6 d'agost, oberta la convocatòria de subvencions de l'Ajuntament per al manteniment i represa de les activitats econòmiques de Vilassar de Mar. Consulteu notícia

23 juny 2020

22 juny 2020

 • Del 26 de juny al 31 de juliol, termini de sol·licituds d’ajuts econòmics escolars. Consulteu notícia

21 juny 2020

 • Consells de Protecció Civil per una revetlla de Sant Joan segura davant la Covid-19. Consulteu notícia

19 juny 2020

 • Entrem en la nova Fase de represa. Consulta en què consisteix. Es permet la mobilitat per tot el territori català però per canviar de comunitat autònoma caldrà esperar fins a les 0 hores de diumenge 21 de juny, amb la fi de l'estat d'alarma al conjunt de l'estat.
 • El 20 de juny, es reobren els parcs infantils, les pistes esportives a l’aire lliure i les fonts. Consulteu notícia
 • El 20 de juny, reobre el Museu Enric Monjo, només en caps de setmana. Consulteu notícia

18 juny2020

 • El BOE ha publicat l'entrada en Fase 3 de totes les regions de Catalunya. Totes les regions sanitàries formaran una única unitat territorial en què els ciutadans es podran moure lliurament. La Generalitat recupera les competències per regular el desconfinament. Consulta tot el que es pot fer en Fase 3
 • Per què una Festa Major virtual? Comunicat del govern explicant-ho. Consulteu comunicat

17 juny 2020

 • La Generalitat ha anunciat que tot Catalunya passa el 18 de juny a la Fase 3, quan surti publicat al BOE. Totes les regions sanitàries formaran una única unitat territorial en què els ciutadans es podran moure lliurament. La Generalitat recupera les competències per regular el desconfinament. Consulta tot el que es pot fer en Fase 3

16 juny 2020

 • Les platges de Vilassar de Mar estaran tancades la nit de la revetlla de Sant Joan. Consulteu notícia
 • El Consell d’Infants tanca el curs amb propostes per millorar la vida en família. Consulteu notícia

15 juny 2020

 • L’Escola Bressol Municipal ha reobert aquest dilluns 15 de juny les seves portes. Consulteu notícia
 • Comença la preinscripció a l’Escola Municipal d’Adults. Consulteu notícia

11 juny 2020

 • Ja es poden consultar les llistes definitives de la preinscripció a l'Escola Bressol Municipal al web https://labressoleta.com/informacions/. Matrícula: del 15 al 23 de juny, ambdós inclosos. Telemàtica a través del correu: a8069967@xtec.cat i presencial amb cita prèvia, del 15 al 22 de juny, trucant al 937593662. Consulteu la documentació que es necessita al web de La Bressoleta.
 • A partir del 15 de juny, preinscripció a l’Escola Municipal d’Adults. Consulteu notícia

10 juny 2020

 • A partir de l’11 de juny, els Serveis Socials i l’OAC reprenen l’atenció presencial amb cita prèvia. A més, es crea un nou servei, l’Oficina Covid. Consulteu notícia
 • Festa Major de Sant Joan virtual. Consulteu notícia 

8 juny 2020

 • Nous consells de l'OMIC: S'ha aixecat la suspensió del terminis legals per reclamear, desistir, retornar productes. Això què comporta? Consulteu escrit de l'OMIC

7 juny 2020

 • Vilassar de Mar entra el 8 de juny en la fase 2. Què implica? Consulteu notícia
 • Normativa d'ús de les platges, a partir del dilluns 8 de juny, quan entrem en fase 2. Consulteu-la

5 juny 2020

 • La Taula per a la recuperació social i econòmica de Vilassar de Mar, amb representació de tots els grups municipals, es posa en marxaConsulteu notícia
 • La Piscina Municipal té oberta en fase 1 i 2 les pistes de pàdel. Per fer reserva de pista cal trucar al tl. 937506987. La resta de la instal·lació està tancada.

4 juny 2020

3 juny 2020

 • 6a pròrroga de l'estat d'alarma: el Congrés dels Diputats autoritza la 6a pròrroga de l'estat d'alarma fins al 21 de juny. Consulteu nota de premsa

2 juny 2020

 • Decret que regula l'ampliació temporal de la superfície d'ocupació de les terrasses de bar i restaurants. Consulteu-lo
 • La Bressoleta, l'Escola Bressol Municipal, ha publicat les llistes amb el barem provisional del procés de preinscripció. Si vau fer la preinscripció les podeu consultar al web: https://labressoleta.com

1 juny 2020

 • Preguntes freqüents elaborades per Protecció Civil sobre la FASE 1. Consulteu-les

31 maig 2020

 • A partir 1 de juny, es permet la mobilitat entre Barcelona i les regions metropolitanes nord i sud: a efectes de mobilitat i desplaçaments es consideraran com una sola regió sanitària. Les comarques de l'Alt Penedès i el Garraf queden fora d'aquests desplaçaments perquè es troben en fase 2.
 • Dimarts 2 de juny, reobre el cementiri municipal: en el seu horari habitual. Consulteu informació

29 maig 2020

28 maig 2020

 • El mercat ambulant del dijous incorpora parades de venda de roba, calçat i complements. A partir del 28 de maig, s'ha ampliat l'espai a l'av. Eduard Ferrés per garantir les distàncies. Consulteu decret d'alcaldia
 • Celebració de la sessió plenària ordinària (18 h). Es fa telemàtica. Consulteu ordre del dia

27 maig 2020

 • Banderes de l'Ajuntament a mig pal: des d'avui les banderes de l'Ajuntament de Vilassar de Mar onegen a mig pal com a senyal de dol oficial per totes les víctimes de la Covi-19. Des del consistori mostrem el nostre respecte i condol a les famílies que han patit alguna pèrdua.
 • A partir del 2 de juny, la zona blava i la verda tornen a ser de pagament. Consulteu decret d'alcaldia
 • Ban relatiu a la realització d'obres: es deroga qualsevol disposició prèvia de bans anteriors que ho regulaven i s'autoritza a la realització d'obres públiques i els treballs de manteniment a Vilassar de Mar. Pel que fa a les obres en edificis, es permeten les obres lliurement sempre que es garanteixi 2 metres distància interpersonal o amb ús de mascareta, i la resta de mesures d'higiene. Consulteu ban

26 maig 2020

 • Els terminis dels tràmits administratius es reprendran l'1 de juny. Consulteu notícia
 • Adhesió al programa "Ens movem" per fer activitat física des de casa. Consulteu notícia

25 maig 2020

 • La línia de bus urbana C-13 ha tornat al 100% del servei, amb un 50% de capacitat de passatgers. No hi ha venda de bitllets dins dels vehicle; l'accés es fa per la porta posterior i és obligatori l'ús de mascareta. Consulteu horaris. Consulteu decret d'alcaldia.
 • Anunci i ordre del dia de la sessió plenària ordinària del 28 de maig (18 h). Es farà telemàtica. Consulteu ordre del dia

21 maig 2020

 • Les Jornades Orienta’t s’adapten al format virtual per orientar a l’alumnat sobre l’itinerari formatiu que tenen al seu abast. Consulta notícia
 • L'OMIC explica algunes qüestions d'interès relacionades amb els enterraments durant l'estat d'alarma. Consulteu les FAQs

20 maig 2020

 • A partir del 21 de maig, ús obligatori de la mascareta. El BOE ha publicat que a partir de demà és obligatori dur mascareta: a la via pública, en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert al públic, sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal de 2m. Serà obligatori per persones de 6 anys o més, i recomanable per criatures entre 3 i 5 anys. No caldrà en aquelles persones amb dificultat respiratòria que pugui agreujar-se pel seu ús o que ho tinguin contraindicat per raó de salut o discapacitat. Consulteu notícia
 • El Congrés dels Diputats aprova la cinquena pròrroga de l'estat d'alarma, fins al 7 de juny. Consulteu nota de premsa del Congrés 

19 maig 2020

 • La Generalitat obre avui una línia d'ajuts extraordinària de 14,5 milions per pagar el lloguer de famílies amb dificultats econòmiques sobrevingudes per la Covid-19. Són ajuts directes per pagar un màxim de 6 mensualitats, des d’abril a setembre. Consulteu condicions

17 maig 2020

 • Vilassar de Mar entra a partir del 18 de maig en la fase 0,5 o fase 0 avançada. Què implica? Consulteu notícia

15 maig 2020

 • Matrícula a les Proves d'Accés a la Universitat (PAU): La matriculació per fer la selectivitat 2020 a Catalunya també ha canviat de terminis i començarà a partir del 15 de maig i s’allargarà fins al 15 de juny. Els alumnes tindran un mes per formalitzar la inscripció a les proves d’accés a la universitat. Ho poden fer a través del web https://accesuniversitat.gencat.cat 

13 maig 2020

11 maig 2020

 • Vilassar de Mar continua en la Fase 0. Consulteu FAQs sobre les restriccions (actualitzat 11 maig)
 • La Regidoria de Joventut organitza tres cursos online relacionats amb l'educació en el lleure. Consulteu notícia 
 • Ban relatiu a obres: S'autoritza la realització de les obres públiques i els treballs de manteniment a Vilassar de Mar, que es considerin essencials, que no es puguin posposar per raons d'interès públic o que siguin necessaris per mantenir les condicions de salubritat pública i de seguretat de persones i béns. D'altra banda, també s'autoritza la realització d'obres d'intervenció en edificis, sempre que compleixin amb l'ordre ministerial SND/385/2020 de 2 de maig. Consulteu el ban

9 maig 2020

8 maig 2020

 • L’Ajuntament destinarà inicialment un milió d’euros per donar resposta a la crisis del coronavirus. Consulteu la notícia
 • Nou calendari fiscal per a l'any 2020. Consulteu notícia
 • El Centre Excursionista Vilassar de Mar cancel·la la Marrec Atac i la Burriac Atac previstes per al 5 de setembre. Consulteu la notícia

7 maig 2020

6 maig 2020

 • Pictograma de les fases de desconfinament. El Pla cap a la nova normalitat del govern de l'Estat preveu 4 fases de desescalada. Ara estem a la Fase 0. Des de l'Ajuntament hem elaborat un pictograma orientatiu per explicar les principals mesures de cada una d'elles. Les condicions definitives seran les que determini el Ministeri de Sanitat. Consulteu pictograma
 • El Ple del Congrés dels Diputats autoritza la 4a pròrroga de l'estat d'alarma, fins al 24 de maig. Consulteu la nota de premsa

5 maig 2020

 • Donació de mascaretes de Medicare System: L’empresa Medicare System ha fet una donació de 5.000 mascaretes quirúrgiques a l’Ajuntament de Vilassar de Mar. Les mascaretes es distribuiran entre les residències de gent gran i els serveis essencials i d’emergències de la població. 

4 maig 2020

 • Fase 0 del pla de desescalada amb noves mesures per al 4 de maig: podran obrir els comerços que tinguin menys de 400 m2, sigui botigues o serveis. Els restaurants i bars podran obrir per preparar menjar i que els clients el vagin a buscar. També a partir d'aquest dilluns serà obligatori portar mascareta al transport públic. El locals comercials minoristes que fins ara estaven oberts podran continuar oberts amb les mateixes condicions que tenien. Consulteu la notícia
 • Quines són les restriccions d'activitats des del 4 de maig? Continua l'estat d'alarma i per tant la restricció de mobilitat a l'exterior. Preguntes freqüents (FAQs) de Protecció Civil (actualitzat 4 maig, 8 h)

1 maig 2020

 • Ban municipal relatiu a les mesures a prendre en els passejos i la pràctica esportiva, amb motiu de la Covid-19. Consulteu-lo

(Apartats del ban: activitat física esportiva individual; passeig per als majors de 14 anys; passeig per als menors de 14 anys; passeig de persones dependents i majors de 70 anys; passeig amb gossos; condicions generals dels passejos i l'activitat física esportiva individual; condicions d'accés al passeig Marítim; condicions d'accés a la platja (sorra i aigua) i recomanacions generals). 

30 abril 2020

29 abril 2020

 • Control i assessorament sanitari als paradistes del mercat ambulant i als comerços alimentaris que tinguin permès obrir. Consulteu notícia  
 • Demà 30 abril, comença el termini per sol·licitar la "Prestació d'urgència per a subministraments bàsics per a persones afectades per la situació de crisi ocasionada per la Covid-19" de la Generalitat: ajut extraordinari per a la sostenibilitat econòmica de les famíies a Catalunya per import de 200 euros, en un pagament únic, amb l'objectiu de facilitar l'adquisició de productes d'alimentació, farmàcia i altres subministraments bàsics. Prestació compatible amb la percepció d'altres ajuts. Consulteu a l'enllaç els detalls com ara les persones que poden ser beneficiàries i el procediment de concessió. 

25 abril 2020

 • Indicacions i recomanacions de l'Ajuntament en base a l'ordre ministerial de sortida d'infants menors de 14 anys. Consulteu document
 • Els ajuntaments de Vilassar de Mar, Cabrera de Mar i Premià de Mar recomanen no anar a la platja ni al passeig Marítim en les sortides dels menors de 14 anys. Consulteu el comunicat
 • Reobertura parcial dels mercats no sedentaris. Consulteu el decret

24 abril 2020

 • L'Ajuntament treballa amb els centres per garantir Internet i ordinadors per seguir el curs escolar. Consulteu notícia 

22 abril 2020

 • L'OMIC ofereix, en format Preguntes freqüents, informació sobre la resolució de contractes de compravenda de béns o de prestació de serveis durant l'estat d'alarma. Consulteu-la
 • El Consell d'Infants es reuneix de forma telemàtica i ens deixa aquest vídeo amb les seves reflexions sobre el confinament: què fan, com es senten, què pensen. També podeu consultar el manifest del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC), que compta amb dos representants del Consell d’Infants de Vilassar de Mar: vídeo del manifest llegit per alguns del seus vocals
 • El ple del Congrés dels Diputats autoritza la 3a pròrroga de l'estat d'alarma, fins al 10 de maig. Consulteu la nota de premsa  

20 abril 2020

 • AVÍS: Les farmàcies de Vilassar de Mar han informat que a les 10.30 h s'havia produït un col·lapse en el sistema informàtic de la recepta electrònica i no es poden dispensar les mascaretes de la Generalitat. A les 12.20 h, les farmàcies han comunicat que la incidència havia quedat resolta i que ja podien dispensar la mascareta de la Generalitat.

19 abril 2020

 • Recomanacions per a la recollida de mascaretes de la Generalitat que arriben a partir del 20 d'abril a les farmàcies: Consulteu-les

18 abril 2020

 • Propostes per viure la Diada de Sant Jordi des de casa: Consulteu-les

17 abril 2020

 • Compte amb les notícies falses!: No feu cas ni compartiu missatges de WhatsApp o d'altres xarxes socials que no tinguin un origen clar i fiable. Recorda:

- Informa’t sempre en fonts oficials
- Desconfia de missatges de WhatsApp o altres xarxes que no tinguin un origen clar i fiable, ja que pots rebre notícies falses
- Consulta la informació actualitzada de Vilassar de Mar, relacionada amb el coronavirus, al web http://www.vilassardemar.cat/coronavirus

 • Ampliació de la notícia de reducció del cànon de l'aigua: Aigües de Vilassar informa que la reducció del 50% de la tarifa del cànon de l'aigua es veurà reflectida en la factura de juliol. Veure notícia

16 abril 2020

 • Recomanacions ús mascaretes: consulteu l'espai web www.vilassardemar.cat/mascaretes
 • Normativa Volar drons: Aquests dies s’han detectat vols de drons al nostre municipi. Per això, des de la Policia Local ens recorden que a Vilassar de Mar està prohibit fer volar qualsevol dron per usuaris recreatius independentment del pes i alçada màxima d’ascens ja que es troba dins l’espai aeri controlat (CTR) de l’aeroport del Prat. Consulteu notícia  
 • Consells de l'OMIC: Moratòria d'hipoteques
 • S'anul·la la Festa del Crist Mujal: Els Amics del Crist Mujal han comunicat que s'anul·la la festa d'enguany 

15 abril 2020

 • Joves i habitatge: La Direcció General de Joventut de la Generalitat ha reforçat l’assessoria d’habitatge per a joves gratuïta per orientar les persones joves que tinguin dificultats o no puguin fer front a les despeses de l’habitatge -ja sigui en règim de lloguer com de compra- derivades de la pèrdua d’ingressos provocada per la crisi de la Covid19. També ha editat la Guia Joves i Habitatge: mesures urgents durant el COVID19 amb un total de 27 preguntes i respostes (17 sobre el lloguer, 6 sobre la hipoteca i 4 sobre violència masclista).

14 abril 2020

 • Decret d'alcaldia de modificació de les mesures excepcionals de la deixalleria del Camí del Mig i anul·lació del servei de la deixalleria mòbil: dimecres i divendres la deixalleria del Camí del Mig obrirà per a usuaris industrials i agrícoles i continuarà tancada per als usuaris particulars. Consulteu el decret
 • Informació sobre el procediment de cobrament de l'atur en ERTO. Per a saber si al SEPE ja està gravada la teva prestació, l'import i la durada d'aquesta, segueix els passos següents:
  • Entra a la pàgina web https://sede.sepe.gob.es
  • Accedeix a la pestanya que diu "Procediment i serveis"
  • Fes clic a "Persones"
  • Fes clic a "Consulti les dades i rebut de la seva prestació"
  • Fes clic a "Consultes de la prestació"
  • Fes clic a "Dades de contrast"
  • Introdueix el teu NIF/NIE, els 10 últims dígits del compte bancari que vas donar pel cobrament, i el número de telèfon mobil
  • Si tot és correcte, veuràs la quantia i la durada de la prestació

13 abril 2020

 • Quins canvis hi ha en el confinament després de Setmana Santa? Continua vigent l’estat d’alarma i, per tant, la restricció de la mobilitat a l’exterior, que està limitada a activitats molt concretes tal com es descriu a les preguntes posteriors. Per tant, continuen sense estar permesos els desplaçaments d'oci i similars i l’obertura general al públic de comerços i locals. Per contra, ha finalitzat la limitació de l’activitat laboral als serveis essencials, atès que ja ha finalitzat el període de permís retribuït recuperable que afectava totes les persones treballadores excepte els serveis essencials. Es mantenen les recomanacions, a empreses i treballadors, de teletreball i de mesures de conciliació i reorganització per reduir la mobilitat per motius d’activitat laboral. 
  • La mobilitat es limita a determinades activitats: adquisició d’aliments, productes farmacèutics de primera necessitat, entitats financeres i assegurances, desplaçament al lloc de treball, retorn a residència habitual, atenció i cura a menors d’edat, gent gran i altres persones especialment vulnerables. Sempre individualment excepte l’acompanyament a persones amb discapacitat o altra causa justificada. El desplaçament dels treballadors i treballadores al lloc de treball ha deixat d’estar limitat als serveis essencials, tal com ho ha estat entre el 30 de març i el 10 d’abril. Sí que es mantenen les limitacions quant a l’obertura al públic de comerços minoristes i locals.
  • Quines botigues poden obrir? Només les d’alimentació, begudes, farmàcies, metges, òptiques i productes ortopèdics, productes higiènics, premsa i papereria, benzineres, tabacs, equips tecnològics i de telecomunicacions, aliments d’animals de companyia, comerç per internet, telefònic o correspondència, tintoreries i bugaderies.
  • Preguntes (FAQs) sobre l'estat d'alarma. Consulteu-les
 • Recomanacions transport públic: nivells d'oferta i recomanacions de seguretat 

12 abril 2020

 • Suspensió de les obres en edificis habitats: El BOE ha publicat una ordre ministerial en què se suspenen les obres d’intervenció en edificis en què hi hagi persones alienes a la construcció per evitar el contacte entre treballadors i habitants i reduir així el risc de contagi per coronavirus. La prohibició no afectarà les construccions o reparacions de caràcter urgent, com ara instal·lacions, avaries o tasques de vigilància del mateix immoble."L’esmentada restricció no afectarà les obres en què no hi hagi l’esmentada interferència i les obres a fer es puguin sectoritzar o separar dins l’immoble que afectin": Ordre SND/340/2020, de 12 d'abril 

10 abril 2020

 • La Generalitat estrena un bot a WhatsApp amb informació sobre el coronavirus.

9 abril 2020

 • Es prorroga l'estat d'alarma fins al 26 d'abril: El Congrés dels Diputats ha autoritzat aquest dijous 9 d'abril la segona pròrroga de l'estat d'alarma, fins al 26 d'abril. Podeu consultar la nota de premsa del Congrés dels Diputats al següent enllaç 
 • Vídeo de tots els regidors i regidores del consistori demanant a la ciutadania que es quedi a casa. Vídeo 
 • Finalitza el període de gratuïtat del transport públic: des de divendres, 10 d'abril, torna a ser de pagament i serà obligatori validar els títols vigents. A més de la fi del període de gratuïtat, recordar que el divendres 10 d'abril i el proper dilluns 13 serà festiu i l'autobús urbà de línia C-13 no circularà.

8 d'abril 2020

 • Celebració del ple ordinari (18 h). Serà per videoconferència. Es podrà escoltar en directe per Vilassar Ràdio (98.1FM/http://vilassarradio.cat/) i dies després es penjarà a l'apartat web de les vídeoactes. Consulteu ordre del dia

7 d'abril 2020

 • Comunicat de la SA Municipal d'ampliació del que va fer el 31 de març respecte la moratòria de pagament del lloguer dels habitatges de protecció oficial de les Pinedes: Comunicat de la SA Municipal
 • Reducció del servei de l'autobús de la línia C-13 al 60% (des del 8 d'abril i fins que es mantingui l'estat d'alarma): la línia C-13 es mantindrà els dies feiners amb un total de 19 expedicions de les 33. El dissabte es mantindrà el servei habitual amb un 33% de capacitat de passatgers. Consulteu el decret d’alcaldiaConsulteu els horaris al cartell

6 d'abril 2020

4 d'abril 2020

 • Preguntes (FAQs) sobre la neteja viària i la recollida de residus a Vilassar de Mar: Consulteu-les

3 d'abril 2020

 • Tràmits online per demanar el certificat històric col·lectiu per a la moratòria de les hipoteques del govern de l'estat: Consulteu com fer-ho
 • Anunci i ordre del dia del Ple ordinari que es celebra el 8 abril (18 h) de forma telemàtica (vídeoconferència). Consulteu ordre del dia 

2 abril 2020

 • Suspensió temporal del pagament del transport públic per activitats i serveis essencials del 2 al 9 d'abril. Consulteu-la

31 de març 2020

 • Reial Decret Llei 11/2020, de 31 de març, amb mesures urgents complementàries en l'àmbit social i econòmic per fer front a la Covid-19: Consulteu-lo
 • Es tanquen les fonts públiques fins a l'acabament de l'estat d'alarma: des d’avui (31 de març), les 38 fonts públiques que hi ha a Vilassar de Mar estan tancades seguint la recomanació del Departament de Salut de la Generalitat. El tancament es fa perquè són instal·lacions on hi pot haver més contacte amb les mans i amb la boca no per la qualitat de l’aigua ja que per l’aigua no es transmet el virus. Abans que es tornin a posar en funcionament, es durà a terme una neteja i desinfecció de les instal·lacions.
 • Comunicat de la SA Municipal sobre la moratòria de pagament del lloguer dels habitatges de protecció oficial de les Pinedes. Consulteu-lo
 • Decret municipal de regulació del servei de taxi a Vilassar de Mar. Consulteu-lo

30 de març 2020

 • Ban municipal relatiu a mesures de suspensió d'obres, d'activitat econòmica i productiva i altres mesures. Consulteu-lo
 • Vídeo de l'alcalde d'agraïment al personal sanitari, especialment el del CAP de Vilassar de Mar. Vídeo 
 • Preguntes (FAQs) sobre el RDL que amplia el confinament a tots els treballadors no essencials. Consulteu-les (actualitzat 30 de març, 15 h)

29 de març 2020

 • Reial Decret Llei que amplia el confinament a tots els treballadors no essencials. En vigor des del 30 de març i fins 9 abril. Consulteu BOE
 • Pròrroga de la gratuïtat de les zones blaves i verdes d'aparcament fins a l'acabament de l'estat d'alarma. Consulteu decret d'alcaldia 

28 de març 2020

 • Notícia sobre les dades del departament de Salut de la Generalitat sobre les xifres de positius a l'ABS de Vilassar de Mar. Consulteu-la 

27 de març 2020

26 de març 2020

 • Vídeo del regidor Jordi Tàpias, d'Ensenyament i Esport: Vídeo
 • El Servei d'Informació i Ateneció a la Dona de Vilassar de Mar (SIAD) segueix prestant servei: Consulteu la informació 
 • Consells de bon veïnatge elaborat per l'Ajuntament: Consulteu-los 

25 de març 2020

 • El Congrés dels Diputats prorroga l'estat d'alarma fins a l'11 d'abril.
 • Vilassar de Mar s'adhereix al manifest unitari de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació de Micropobles de Catalunya (AMC). Consulteu el manifest 

24 de març 2020

 • Ban municipal que regula les passejades dels gossos i recomana com han de fer-les les compres de 1a necessitat. Consulteu-lo 

23 de març 2020

 • Comença la distribució de les beques menjador: L’Ajuntament, al llarg d’aquesta setmana, començarà a distribuir les targetes de les beques menjador de la Generalitat. A Vilassar de Mar la distribució es farà al propi domicili. Des del Consell Comarcal, responsable de la gestió de les beques, es posaran en contacte amb les famílies beneficiàries i un treballador municipal serà l’encarregat de lliurar-les a les cases. A la població n’hi ha 205 alumnes amb beca menjador.
 • Material sanitari, centralització de material i donacions: L’Ajuntament centralitza i gestiona les donacions i compres de material sanitari (gel hidroalcohòlic, guants d’un sol ús, mascaretes, etc) per poder distribuir-lo entre les residències de gent gran i els serveis essencials i d’emergències de la població, amb els quals està en comunicació permanent. Qualsevol particular o empresa que vulgui fer donació de material es pot posar en contacte amb la Policia Local, a través del telèfon 937541020.  

21 de març 2020

20 de març 2020

 • S'intensifica la neteja al carrer i a les zones sensibles de Vilassar de Mar. Consulteu la notícia
 • Vídeo elaborat per l'Ajuntament d'agraïment a la ciutadania "VdMtothomacasa": Vídeo 

19 de març 2020

 • Mesures econòmiques adoptades per l'Ajuntament per mitigar els efectes del coronavirus en el teixit empresarial i el conjunt de la ciutadania. Consulteu el decret d'alcaldia
 • Salut de la Generalitat posa en marxa l'App STOP COVID19 CAT per fer el seguiment i control epidemiològic del coronavirus a Catalunya. Informació sobre l'APP

18 de març 2020

 • Video amb el missatge de l'alcalde, Damià del Clot, a la població: Vídeo 
 • Tancament de la deixalleria del Camí del Mig i la mòbil: L'Agència de Residus de Catalunya ha sol·licitat als ajuntaments el tancament de les deixalleries, al no considerar-se serveis essencials. Per aquest motiu, queden tancades fins a nou avís.
 • Informació sobre la preinscripció escolar: El Departament d'Educació de la Generalitat comunica que la preinscripció i la matriculació de tots els ensenyaments, en totes les etapes, a causa de la situació actual, s'ajorna.  Resum de les informacions de la reunió de les direccions terrritorials d'Educació del 17 de març 
 • Comunicat de la Piscina Municipal sobre el cobrament de quotes: Degut a la situació d’excepcionalitat decretada pel Govern de la Generalitat de Catalunya i atenent les ordres de l’Ajuntament de Vilassar de Mar sobre el tancament obligat dels centres d’oci i gimnasos, la direcció de la Piscina Municipal de Vilassar de Mar ha decidit aplicar les següents mesures: 

1. Si la durada del tancament obligatori s’allargués més enllà del dia 29 de març, paralitzar els cobraments de les quotes dels socis/es d’alta del mes d’abril fins que la situació es normalitzi. 

2. Compensar el temps no gaudit del servei durant el mes de març en la primera facturació un cop oberta la instal·lació; descomptant així l’import del període no gaudit en el primer rebut facturat, exceptuant els socis de manteniment ja que aquest tancament no els afecta. 

3. Compensar les classes no realitzades durant el mes de març d’activitats aquàtiques i dels cursets de natació, descomptant així l’import del període no gaudit en el proper rebut a facturar (3r trimestre). 

4. Demanar a tots els socis/es no retornar el rebuts del mes en curs.  

 

17 de març 2020

 • Informació sobre les zones d'aparcament regulat: les zones taronges d'aparcament també són lliures. No hi ha limitació horària. Les zones verdes i blaves del municipi són gratuïtes del 16 al 29 de març. 
 • Ajuts de la Generalitat als treballadors autònoms. Consulteu la informació 

16 de març 2020

 • Ban municipal relatiu a mesures preventives i organitzatives amb motiu de la Covid-19. Consulteu el ban 
 • Servei de neteja viària i recollida de residus durant les restriccions per coronavirus: s'està realitzant seguint la programació habitual. L'empresa concessionària del servei, Urbaser, ha adoptat mesures addicionals de prevenció motivades per l'actual situació de contenció del coronavirus. El servei de neteja viària i recollida de residus és un servei essencial i bàsic per a la comunitat. 

15 de març 2020

 • Es prohibeix l'accés al pg. Marítim: seguint el decret de la declaració de l’estat d’alarma i per evitar concentracions de gent i la propagació del coronavirus, es prohibeix l’accés al passeig Marítim i a la platja de la població (des del Palomares fins a la zona de dunes, a l’altura del Mercat de Flor). Durant el matí es procedeix al tancament de tots els passos soterranis.
 • Es tanca el mercat dels diumenges del Mercat de Flor: per aglomeració de persones. Es demana a la ciutadania que no hi accedeixi.
 • Gratuïtat de les zones d'aparcament verdes i blaves: del 16 al 29 de març. Consulteu decret

14 de març 2020

 • Reial Decret 463/2020 que declara l'estat d'alarma: Consulteu el BOE
 • Decret d'alcaldia de mesures excepcionals: serveis mínims a l'Ajuntament per reduir el risc de contagis (en vigor del 16 al 28 de març). Consulteu el decret 

11 i 12 de març 2020